Hirdetés
. Hirdetés

Javításra szorul a Norton frissítés

|

A Symantec hivatalosan is elismerte, hogy még a múlt héten egy olyan frissítést tett elérhetővé a Norton alkalmazásaihoz, amely egyes esetekben fennakadásokat okozott.

Hirdetés

Az interneten napokkal ezelőtt olyan információk láttak napvilágot, amelyek arról számoltak be, hogy a Symantec 2009-es verziójú Norton szoftvereinek esetében nincs minden rendben. Egyes esetekben ugyanis a felhasználók arra panaszkodtak, hogy egy szokványos frissítést követően a Windows rendellenesen kezdett el működni. Kis idő múlva beigazolódott, hogy valami tényleg nem stimmel a Norton alkalmazások frissítésével kapcsolatban.

Cecilia Daclan, a Symantec szóvivője az eset kapcsán elmondta, hogy egy hibás frissítés került publikálásra a múlt héten, amely azokat a számítógépeket érinthette, amelyeken valamely 2009-es Norton alkalmazás vagy a Norton 360 (3.0) szoftver fut. Azonban a probléma korántsem jelentkezett minden felhasználónál. A szóvivő szerint a Norton programokat futtató PC-k kevesebb mint egy százalékán volt tapasztalható a jelenség. Persze a Norton alkalmazások felhasználóinak nagy számát figyelembe véve mindez azért nem sorolható az elhanyagolható bakik közé. A szóvivő sajnos arról nem kívánt részleteket elárulni, hogy a hibát pontosan mi okozta. Mindössze annyit közölt, hogy csak azon számítógépek esetében lehetett tapasztalni azt, amelyek "speciálisan voltak konfigurálva".
.
Egyes hírek szerint azok a felhasználók, akiknél jelentkezett a rendellenesség, a számítógépeik lassulását tapasztalták, ami annak volt betudható, hogy a frissítés után a védelmi szoftverek teljes mértékben lefoglalták a processzort. Ezeken a PC-ken a következő hibaüzenet is megjelent:
"Symantec Service Framework has encountered a problem and needs to close..."

A Symantec már elérhetővé tette a hibajavításokat, amelyek a legtöbb számítógépre automatikusan fel is kerültek. Amennyiben a frissítések manuális telepítésére mégis szükség lenne, akkor a javítás a cég weboldaláról letölthető.

A Symantec hasonlóan járt márciusban is, amikor a Norton tűzfal és a PIFTS (Product Information Framework Troubleshooter) kapcsán merültek fel problémák. Akkor az esetre az internetes bűnözők is felfigyeltek, akik számtalan olyan weboldalt hoztak létre, amelyek látszólag a PIFTS.exe. állománnyal kapcsolatos hibára adtak megoldást. A valóságban azonban kártékony programokat terjesztettek. Ezért a mostani esetben is célszerű a Symantec hivatalos weboldaláról beszerezni a hibajavításokat.

A hír a Computerworld.hu biztonság rovatában jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.