Hirdetés
. Hirdetés

Jegykiadó automaták felügyelete

|

A jegykiadó automaták száma egyre nagyobb ütemben gyarapodik. Felügyeletük, karbantartásuk, és feltöltésük egyenként nem kivitelezhető.

Hirdetés

Ennek megfelelően érdemes tehát távoli felügyelettel ellátni őket, ami kiterjedhet a kiadások számlálására, a berendezés távfelügyeletére, pénzkazetta védelmére. Biztosíthatja, hogy hiba esetén az ügyfelet se érje kár, illetve használható akár információközlésre is.

A Remonn készülékek számos interfészszel rendelkeznek, ezek megfelelő kombinációjával akár a berendezés minden részegységét felügyeletünk alá vonhatjuk, és GSM hálózaton keresztül menedzselhetjük.

remonn1
remonn1

ATM-ek kommunikációja

A sokoldalú szolgáltatások miatt az ATM-eknek 0-24 órás üzemben kell dolgozniuk. Bármilyen kimaradás kiábrándítja az ügyfeleket és veszteséget okoz az ATM gazdájának. Az ATM-ek nem autonóm működésűek, a szolgáltatásaik túlnyomó részéhez valamilyen külső rendszerrel kell kapcsolatot tartaniuk, ezért kommunikációs csatornájuk és a kapcsolat folyamatos biztosítása kulcskérdés.

Azokon a helyszíneken, ahol az ATM a bank egy fiókjában vagy irodájában helyezkedik el, a kommunikáció legtöbbször a helyi hálózaton történik. A helyi hálózat hibája esetén az ATM működése korlátozott.

Ha az ATM egy külső helyszínen működik, akkor mindig felmerül, hogy milyen megbízható, biztonságos, gyorsan telepíthető, akár ideiglenesen igénybe vehető kommunikációs lehetőségek vannak. Az ilyen helyszíneken a vezetékes kommunikáció kialakítása nehézkes, költséges, hosszú ideig tarthat, ami meghiúsíthatja az ATM telepítését.

A Remonn ilyen helyszínek esetén kínál alternatívát, kikerülve a vezetékes hálózat használatával kapcsolatos problémákat.

remonn2
remonn2


Adatgyűjtés energetikai optimalizációhoz


A meglévő energiarendszerek felülvizsgálatával jelentős tartalékokra derülhet fény, lehetőség nyílik az egyes rendszerek újragondolására, átalakítására, ezzel elérhető az energia-felhasználás költségeinek csökkentése.

Megtakarítások érhetők el a rendszer működésének vizsgálatát követő optimalizálással. Rengeteg mérési adat szükséges ahhoz, hogy a meglévő rendszerek működéséről képet kapjunk és elindulhasson a rendszer újragondolása. Szükséges az elektromos fogyasztók mérése, akár külön-külön, a világításra fordított energia meghatározása, a fűtés- és vízfogyasztás felmérése. Az összes energiahordozó és fogyasztók vizsgálata sok mérési pontot jelent, sokszor földrajzilag egymástól távol fekvő területeken.

A mérések elvégzéséhez sokféle mérő berendezés, adatgyűjtő áll rendelkezésre. Az adatok összegyűjtése mellett fontos feladat azok egy helyre juttatása is, ahol a feldolgozásuk megtörténik.

A mérők sokfélék lehetnek, ahány gyártó, annyiféle mérő, annyiféle interfész és kommunikációs protokoll. A Remonn termékcsalád különféle hardver interfészeket támogat: Ethernet, RS232, RS485, M-Bus, digitális bemenetek, ezért csatlakoztatható a mérő berendezések túlnyomó többségéhez.

A hardver interfészek problematikája nem minden, szükséges a kommunikációs protokollok illesztése is. Gyakran áll elő az a szerencsés helyzet, hogy szabványos protokollt támogatnak a mérők, de sokszor előfordulnak egyedi, gyártói protokollok. Ilyen esetben is jó megoldást jelent a Remonn alkalmazása, mert lehetőség van tetszőleges kommunikációs protokoll implementálására is. A Remonn kiolvassa a mérési adatokat az egyedi protokollal, majd egy konverzió után, meghatározott protokoll szerint elküldi az adatokat az adatszerver számára.

Miután a Remonn berendezés kiolvasta és továbbította a mérési adatokat, lehetőség nyílik azok elemzése. Az adatok kiolvasásához és szerverre továbbításához nem szükséges a helyszínre kimenni, mert a feladatok elvégezhetők távolról is.

A Remonn Industrial termékcsalád több tagból áll, soros és ethernet interfészt biztosít, egyaránt alkalmas szabványos vagy egyedi ipari protokoll átvitelére.

A termékekről további információkat a www.remonn.info oldalon található vagy a Kern Communications Systems Kft. munkatársainál elérhető.

Hirdetés
 

Kern Communications Systems Kft.
tel.: +36 1 297 1470
fax.: +36 1 297 1471

www.remonn.info

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.