Hirdetés
. Hirdetés

Jelszó a szíriai államtitkokhoz: 12345

|

Az Anonymous betört a Szíriai Elnöki Minisztérium több postafiókjába. Valójában nagyon könnyű dolga volt a bandának.

Hirdetés

A szíriai helyzet fokozódik. A CNN értesülései szerint egyrészt az Egyesült Államok Bassár el-Aszad szír elnök eltávolítása érdekében akár katonai haderejét is bevetné, s ami talán a mi szempontunkból érdekesebb: a hírhedt Anonymous hacker banda is célkeresztjébe vette a közel-keleti állam elnökét.

 



A tegnapi napon ugyanis szóvivőjének több száz e-mail üzenetét tették közzé, miután sikeresen feltörték a postafiókját. A hackerek beszámolója szerint nem volt szükség ehhez semmiféle szakértelemre, mivel a szír elnök hivatala az egyik lehető leggyengébb - a felmérések alapján a második leggyakoribb - jelszót választotta több postafiókjának a védelmére, az "12345" kombinációt. A hacker csoport így a Szíriai Elnöki Minisztérium 78 munkatársának a levelezésébe olvashatott bele, s habár államtitkokat nem hoztak nyilvánosságra, elképzelhető, hogy bizalmas dokumentumokhoz is hozzáférhettek.

Az eset ismét felhívja a figyelmet arra, hogy az adataink védelme érdekében minden esetben fontos erős jelszavat választani, máskülönben azokhoz bárki könnyen hozzáférhet. Ez hatványozottan igaz a nagyobb cégeknél és a kormányzati hivataloknál, amely esetekben sajnos még mindig előfordul az admin-admin párosítás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.