Hirdetés
. Hirdetés

Jó hír az Android-mobilosoknak

|

A Google egy Project Treble nevű új fejlesztésen dolgozik, amely jelentősen csökkenti a gyártók frissítésekkel kapcsolatos terheit, és lerövidíti az időt, ami alatt a kód a Google-tól eljut a felhasználókig.

Hirdetés

Ha van valami, amit sokan nem szeretnek a nem-Pixel Android mobilokban, az a rendszeres, gyors frissítések hiánya. Amikor egy új Android-változat megjelenik, hónapokba telik, míg az LG, a Samsung, a Sony, a HTC és a többi gyártó elkészíti a frissítéseket a legújabb modelljeire. A régebbi mobilok pedig egyáltalán nem kapnak frissítést.

A Google egy blogposztban most fellebbentette a fátylat a Project Treble-ről, melynek célja, hogy csökkentse a mobilgyártók fejlesztési terheit, és pergőbbé teszi a szoftver előállítását.

Bár még eltart egy ideig, amíg a Project Treble mindazt tudni fogja, amit a Google ígér, minden remény megvan rá, hogy az Android O-val szállított eszközök már sokkal könnyebben jutnak majd a Google biztonsági és változat-frissítéseihez. Az új rendszer ugyanis jelentősen lerövidíti az időt, ami az Android-csapat által kifejlesztett nyílt forráskód közzétételétől az eszközgyártók által elkészített új kiadások legyártásáig eltelik.

A Google a tervek szerint nyáron, az O kiadásával együtt teszi közzé a Project Treble dokumentációját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.