Hirdetés
. Hirdetés

Jó hír azoknak, akik nem szeretik a Windowst

|

Megjelent a nyílt forráskódú platform, a Fedora új változata.

Hirdetés

Hirdetés

Letölthető a Linux közösség és a Red Hat által támogatott Linux-disztribúció, a Fedora 32. változata, amely számos lényeges továbbfejlesztést tartalmaz.

Az egyik legfontosabb ilyen a GNOME 3.36, ami a Gresik kódnevet viseli, és újdonságai közül említést érdemel az új kialakítású záróképernyő, valamint a beállítási, illetve szülői felügyelet biztosító lehetőségek bővülése.

A Fedora 32 a Python 2-ről a Python 3.8-ra lép tovább, mivel a régi változat élettartama lejárt. A Fedora csapata azonban úgy döntött, hogy egy öröklött python27 csomagot is mellékelnek azoknak a fejlesztőknek és felhasználóknak, akiknek valamilyen okból szükségük van a régi változatra.

A fejlesztő csapat további változásokat is bejelentett, amelyek a Fedorára alapuló spineket érintik. A Fedora Astronomy Lab például komplett nyílt forrású eszközláncot kínál a profi és az amatőr csillagászoknak, de új a Fedorában a Comp Neuro Lab is, amelyet a Neuroscience Special Interest Group fejlesztett ki a számítógépes idegtudomány művelőinek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.