Hirdetés
. Hirdetés

Jó hír játékfejlesztőknek

|

A Microsoft Game Stack néven közös ernyő alá gyűjti össze fejlesztőeszközeit és szolgáltatásait.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft közös ernyő alá vonja össze játékfejlesztőknek szánt  kínálatát, jelentette be  a cég felhő alapú játékokért felelős alelnöke, Kareem Choudhry egy sajtótájékoztatón.

Choudhry szerint "történelmileg úgy alakult", hogy a  játékfejlesztők részére nyújtott támogatásuk igen fragmentáltan, a Microsoft kínálatának legkülönfélébb szegleteiben szétszórva van jelen.  A fejlesztőknek azonban nincs idejük megkeresni ezeket az eszközöket, ezért a Microsoft úgy döntött, Game Stack néven egybegyűjti a vonatkozó termékeket, platformokat és szolgáltatásokat.

Többek közt olyan fejlesztői eszközök kerülnek közös ernyő alá, mint a Visual Studio,  a Havok motor, a  DirectX, a PlayFab, Xbox Live és az Azura szolgáltatások.

A Game Stack filozófiája arról szól, hogy komplett ökoszisztémát kínáljon a fejlesztőknek, ugyanakkor azonban semmit se erőltessen rájuk.

A Microsoft emellett azt a tervét is megvillantotta a sajtótájékoztatón, hogy az Xbox Live-val az iOS és Android mobilplatformok felé kacsingat.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.