Hirdetés
. Hirdetés

Jön a 17 colos MacBook Pro

|

Elmaradtak a várt meglepetések, nincs új iPod, igaz, jön az óriás MacBook, és frissül az iTunes. A MacWorld Expo '09 újdonságai.

Hirdetés

Különleges az idei MacWorld Expo, ugyanis az Apple utoljára vesz rajta részt. A döntés hátterétől függetlenül valószínű, hogy ezek után már nem lesz akkora presztízse az eseménynek, mint idáig. Az Apple bejelentése nagyjából olyan, mintha a galaxisunkból hirtelen eltűnne a Nap. Az elmúlt tizenegy évben az idei az első olyan alkalom, amikor megnyitó beszédet nem a Steve Jobs tartja, hanem Phil Schiller, az Apple második embere és marketingigazgatója. Ennek oka valószínűleg az, hogy Steve Jobs egészségügyi problémákkal küzd.

A rendezvény előtt számos híresztelés kelt szárnyra, a felhasználók sok és sokféle újdonságot vártak, azonban Schiller egyórás beszéde némiképpen csalódást okozott.

Hivatalos a 17 hüvelykes kijelzőjű MacBook Pro
Sok MacBook-tulaj álma vált valóra a 17 hüvelykes kijelzővel ellátott modell megjelenésével. Az új készülék nem csak nagyobbra szabott megjelenítőjével kell, hogy hódítson, mert belső komponenseit is frissítették. A processzor természetesen Intel Core 2 Duo maradt, azonban ezt a MacBookot már egy 2,66 gigahertzen ketyegő darabbal szállítják, ami 6 megabájt másodszintű gyorsítótárral rendelkezik. A memória maradt a 15 colos modellekből megismert, 1066 megahertzes órajelű DDR3, azonban már gyárilag is 4 gigabájtnyi kerül az új notebookba, a maximum pedig ennek a duplája. Ezen kívül a trackpad felületét is 39 százalékkal megnövelték, a gép többi specifikációja viszont megegyezik a 15 colos modellekével.

Természetesen a gyári tuning lehetősége továbbra is él. Aki szeretné kicsit izmosabbá tenni az új MacBookját, az némi plusz költség fejében lecseréltetheti a gép processzorát egy 2,93 gigahertzes órajelen működő darabra, vagy tetethet bele akár 8 gigabájt memóriát is.

DRM-mentes zeneszámok az iTunes Store-ból - a cikk folytatása ť
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.