Hirdetés
. Hirdetés

Jön a DirectX 11 az Intel következő chipgenerációjában

|

Szebb grafikákat képesek előállítani a játékok a DirectX 11 révén. Az ellenlábas AMD Fusion már DirectX 11 kompatibilis.

Hirdetés

Csütörtökön az Intel szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a következő generációs Intel processzorokban már DirectX 11 komaptibilis grafikus mag dolgozik majd.

A DirectX 11 fejlettebb, valósághűbb grafika előállítását teszi lehetővé, így a Windows 7 alatt futó játékok szebbek, hihetőbben árnyaltak lehetnek. Emellett a DirectX 11 támogatás révén a CPU és GPU ereje jobban kihasználható az egyéb alkalmazások számára, legalábbis nagy tömegű adat párhuzamos feldolgozása során. Az Intel PC üzletágának elnökhelyettese és menedzsere, Mooly Eden a CES alkalmával adott interjújában megerősítette, hogy a következő, Ivy Bridge nevű lapkagenerációban már DirectX 11-es grafikus vezérlő kap helyet.

Ezzel a lépéssel az Intel a DirectX verzió szempontjából csupán felzárkózik ellenlábasához, hiszen az AMD Fusion már most is DirectX 11-es vezérlőt foglal magába. Az AMD és az Intel is kedden jelentette be új, alacsony fogyasztású integrált lapkacsaládját. Az Intel Sandy Bridge-ben és az AMD Fusion-ben közös, hogy egy szilikondarabon tartalmazzák a CPU mellett a grafikus vezérlőt (GPU) és memória kontrollert is, a magas fokú integráltság pedig jobb erőforrás kihasználást, energiatakarékosabb működést tesz lehetővé.

Az Intel már ebben az évben tervezi szállítani az Ivy Bridge-t, legalábbis PC gyártók számára. A fogyasztókhoz várhatóan egy év múlva jut majd el az új, DirectX 11 kompatibilis Intel technológia.

Eden nem restelli a most megjelent Sandy Bridge DirectX 10.1 vezérlőjét, az Intel szerint ugyanis még nem volt itt az ideje a DirectX 11-nek, mert egyelőre csak kevés alkalmazás látná hasznát ennek a technológiának. ?Nem sok haszna lett volna" - mondta.

Az Ivy Bridge generáció már 22 nanométeres csíkszélességű gyártástechnológiával készül majd, ami hozzájárul az energiafelhasználás további csökkenéséhez. (A jelenleg futó Sandy Bridge generáció 32 nanométeres technikával készül.)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.