Hirdetés
. Hirdetés

Jön a Firefox iPhone-okra

|

A tervek szerint még az idén megjelenik a Firefox böngésző iOS mobil operációs rendszeren futó változata.

Hirdetés

A Mozilla már elkészítette a Firefox androidos verzióját, most pedig bejelentette, hogy Új-Zélandban megkezdte az iOS operációs rendszerhez igaztott változat első nyilvános előzetes kiadásának a tesztelését. A próbaüzemet rövidesen kiterjesztik más országokra is. Az előzetes verzió használóinak visszajelzései segítenek a Mozillának az új funkciók kidolgozásában és finomhangolásában. Az Apple eszközökhöz készült Firefox egyik újdonsága a Firefox Accounts szolgáltatás, amely lehetővé teszi a böngészési előzmények és az elmentett jelszavak átvitelét az asztali gépeken futó verzióból az iOS-es változatba.

Hirdetés

A Mozillának mindenképpen szüksége van egy új platformra a Firefox életben tartásához, mivel az egykoron világszerte népszerű böngésző az utóbbi időben folyamatosan veszít piaci részesedéséből mind a asztali gépeken, mind a mobil eszközökön. Az iOS alatt futó verzió fejlesztésekor teljesen át kellett dolgozni a böngésző alapjait, mivel az Apple App áruháza csak olyan böngészőt fogad el terjesztésre, amely az Apple renderelő és JavaScript motorjára épül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.