Hirdetés
. Hirdetés

Jön a Microsoft ingyenes víruskeresője

|

A Microsoft néhány héten belül kiadja az ingyenes vírus- és kémprogram-kereső alkalmazásának immár végleges verzióját.

Hirdetés

Az amerikai Computerworld értesülései szerint a Microsoft az elmúlt napokban e-mailben köszönte meg azon informatikusok, illetve felhasználók segítségét, akik részt vettek a Security Essentials nevű alkalmazásának tesztelésében. A cég ingyenes biztonsági szoftverének béta verziója júniusban vált elérhetővé, és körülbelül hetvenötezren próbálták ki azt. Ennél minden bizonnyal jóval több tesztelő is lett volna, azonban a Microsoft nem kívánt korlátlan számú tesztelési lehetőséget biztosítani.

A Security Essentials vélhetőleg néhány héten belül elérhetővé válik, és a Microsoft weboldalairól lehet majd letölteni. Az eddigi hírek szerint a szoftver nem lesz telepíthető a Windows kalózmásolatain, így hivatalosan csak azon felhasználók vehetik majd igénybe az alkalmazás szolgáltatásait, akik legális, megfelelően aktivált Windowst használnak.

A Security Essentials ugyan teljesen ingyenesen lesz használható, de kizárólag csak a vírus és kémprogramok elleni küzdelemben fog részt venni. Így az alkalmazásba integrált, vírusok és egyéb kártékony programok felismerésére, illetve irtására alkalmas összetevő mellett nem kap helyet többek között tűzfal, tartalom- és spamszűrő sem. A Microsoft nem titkolt célja, hogy az új szoftvere a kereskedelmi forgalomban kapható védelmi alkalmazásokhoz képest kevesebb erőforrás-felhasználás mellett legyen képes ellátni a feladatát.

Az eredetileg Morro kódnéven fejlesztett Security Essentials tulajdonképpen az évek óta ismert Windows Live OneCare utódának tekinthető. A piaci elemzők a Microsoft víruskeresője kapcsán meglehetősen megosztottak. Egyesek szerint nem lesz túl nagy hatással a piac egészére nézve a Security Essentials megjelenése, de vannak olyan szakemberek, illetve cégek, akik azért látnak potenciált az új alkalmazásban.

A Microsoft a béta tesztelőket arra kérte, hogy amint megjelenik a végleges Security Essentials, akkor mihamarabb frissítsék a rendszereiket. Az új szoftver a Windows XP SP2/SP3, a Windows Vista valamint a Windows 7 operációs rendszerekkel lesz kompatibilis.

A hír a Computerworld Biztonság rovatában jelent meg. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.