Hirdetés
. Hirdetés

Jön az összehajtható e-papír, amire jegyzetelni is lehet

|

Az E Ink újdonsága voltaképpen egy kihajtható e-könyv olvasó, amelyet jegyzetelő rendszerrel integráltak. Egyelőre prototípus fázisban van, de remélhetőleg hamarosan az üzletekben is találkozhatunk majd vele.

Hirdetés

Most, hogy megjelentek és terjedni kezdtek az összehajtható kijelzőjű okostelefonok, gyanítható, hogy az e-könyv olvasók is hasonló fejlődési utat fognak bejárni. Az E Ink Corporation már be is mutatta legújabb összehajtható prototípusát, amelynek képernyője nem kevesebb, mint 10,3 hüvelykes.

Hirdetés

Az E Ink korábban már kísérlezett két képernyős modellekkel, ám ez a legújabb prototípus másfajta felépítésű. A meglehetősen széles peremű eszköz egyik oldalán, az olvasó felületen kívül függőletes elrendezésben sorakoznak a kezelét megkönnyítő gombok, a képernyö tetején pedig egy kihajtható világító egységet is elhelyezett a gyártó, hogy sötétben is gond nélkül tudjunk olvasni. Egy érintőtollal kijelölhetünk a szövegben passzusokat, és feljegyzéseket is készíthetünk, vagyis az E Ink igen elmés módon jegyzetelő rendszerrel ötvözte az e-könyv olvasót.

Prototípusról lévén szó, egy ideig még várnunk kell, hogy a technológia az üzletek polcain is megjelenjen. És ez talán nem is akkora baj, mert a kontrukció egyelőre több sebből vérzik. A keret ijesztően széles, és egyelőre a lámpa kihajtása és bekapcsolása is elég ügyetlennek tűnik. A gyártó azonban folyamatosan dolgozik az újdonságon, és már a júniusban bemutatott változathoz képest is tapasztalható előrelépés. Ha sikerül még szűkebbre vennie a keretet, és elegánsabb megoldást kidolgozni a világításra, a kihajtható e-könyv olvasó nyerő modell lehet - pláne, ha az E Inknek valamiképp még színeket is sikerülne felcsempészni a kijelzőre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.