Hirdetés
. Hirdetés

Jövőre piacra dobják a Xeon E5-öst használó szervereket

|

Az Intel illetékesei szerint már a jövő év elején megjelenhetnek a piacon a Sandy Bridge architektúrára építkező lapkákkal szerelt, nagy számítókapacitás-igényű feladatok ellátására alkalmas szerverek.

Hirdetés

Intel Xeon E5
Intel Xeon E5

Az Intel kedden jelentette be, hogy már 2012 első negyedévében elérhetők lesznek a piacon a cég legújabb fejlesztésű, Xeon E5-ös chipjeit használó szerverek.

Kirk Skaugen, a gyártó Data Center Groupjának alelnöke a San Franciscó-i Intel Developer Forumon nyilatkozva elmondta: a nyolcmagos processzorokkal rendelkező E5-ös chipek jóval nagyobb teljesítményt nyújtanak, mint a ma használt Xeonok. „Ez a legjobb szerverchip, amelyet az Intel valaha készített" - büszkélkedett a menedzser.

Skaugen elmondása szerint a gyártó elsősorban a nagy számítókapacitást használó cégeket és a felhőszolgáltatókat igyekszik megcélozni az új fejlesztéssel. A Xeon E5 a tavaly bemutatott, Westmere architektúrára épülő Xeon 5600-as szériát váltja fel.

A cég kínálatában már ma is szerepelnek Sandy Bridge-alapú szerverchipek: igaz, egyelőre csak a jóval szerényebb teljesítményt nyújtó Xeon E3-asok.

Az Intel bejelentése szerint jövőre közel 400 olyan új terméket dobnak piacra a gyártók, amely a E5-ös chipeket használja majd; a rendszer legnagyobb riválisa az AMD Bulldozere lehet. A konkurens gyártó e hónapban jelentette be, hogy megkezdte 16 magos Interlagos chipjeinek kiszállításait, amelyek várhatóan már az idei év negyedik negyedében megjelenhetnek az újonnan piacra vezetett szerverekben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.