Hirdetés
. Hirdetés

Kaliforniában már győzött a netsemlegesség

|

Néhány nagy kereskedelmi csoport megtámadta azt az állami törvényt, amely megtiltja a szolgáltatóknak egyes helyek és szolgáltatások blokkolását vagy épp felgyorsítását. A helyi bíróság most elutasította panaszukat.

Hirdetés

Egy szövetségi bíró úgy döntött, hogy Kalifornia életbe léptetheti az internet-semlegességi törvényt, amelynek eredményeként az internetszolgáltatók számára tilossá válik bizonyos kiválasztott webhelyek és szolgáltatások letiltása, felgyorsítása vagy lelassítása. A döntés Kalifornia állam újabb jogi győzelmét jelenti az ügyben, mivel az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma is lemondott a törvény megtámadásáról.

Hirdetés

A netsemlegességi törvény ellen néhány távközlési szolgáltató nyújtott be keresetet, de John Mendez bíró elutasította panaszukat, és úgy döntött, hogy mivel aggályos a kérdés szabályozatlansága, a 2018. óta felfüggesztés alatt álló törvény életbe léphet.

A négy hoppon maradt kereskedelmi csoport (az American Cable Association, a CTIA, a National Cable and Telecommunications Association és a USTelecom) azt nyilatkozta, hogy áttikintik a ítélet indokálását, majd azt köveetően határoznak a további lépésekről. Mindenesetre azt még hozzáfűzték, hogy ha az internet-szabályozás államról államra változik, ez összezavarja a fogyasztókat, és visszafogja a fejlesztéseket. Egyetértettek a bírósággal abban, hogy a kérdés fregmentált megközelítése káros, és az Egyesült Államok Kongresszusától várják az internet nyitottságának átfogó törvényi szabályozását.

A törvény kidolgozó Scott Weiner kaliforniai szenátor ugyanakkor a netsemlegesség fényes győzelmének minősítette a bíróság döntését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.