Hirdetés
. Hirdetés

Karácsonyi akcióban a spammerek

|

A karácsonyi ajándékra vadászókat behavazta a levélszemét.

Hirdetés

A spammerek karácsonykor megtakarítással, ajándékkal kapcsolatos kecsegtető szövegekkel próbálják ugyanis becsapni a felhasználókat. Visszaélhetnek a bombayi merénylettel és Barack Obamával kapcsolatos hírekkel is.

Ahogy hidegebbre fordult az idő és az ünnepek közeledtével egyre laposabb az emberek pénztárcája, egyre többen keresnek olcsó karácsonyi ajándékokat a neten. Az év legforgalmasabb netes bevásárlónapján, a megahétfőn 320 millió fontot költöttek el a netes vásárlók anélkül, hogy kiléptek volna a lakásból.


A valódi kiskereskedők karácsony előtt előszeretettel küldenek ki tömegesen akciókról szóló leveleket, hogy megpróálják a lehető legmagasabbra feltornázni az eladásokat. E tendencia az USA-beli megahétfői és fekete pénteki rohamnál is jól látható volt. A levélszemetelők ezt a trendet használják ki most. Nem árt az óvatosság, ha alkalmi vételt kínáló ajánlatok érkeznek a postaládájába: a bűnözők nem éppen karácsonyi jókívánságokkal kedveskednek a takarékoskodni vágyó netes vásárlóknak. A tárgysorban szereplő aktuális, megtakarítással, ajándékkal kapcsolatos kecsegtető szövegekkel próbálják ugyanis becsapni a felhasználókat a spammerek.




A Symantec legújabb levélszemét-állapotjelentéséből kitűnik, hogy az ilyen levelek három leggyakoribb tárgysora a „2008 legjobb üzlete! (Best Sales 2008!)", „Költs kevesebbet idén a karácsonyra (Spend Less this Christmas)" és az „Egy igazán jó ajándék (A Really Good Gift)".


Ugyanakkor ezeket a kifejezéseket a valódi kereskedők is használják. A levélszemét-állapotjelentés arra is rámutat, hogy a spammerek apró változtatásokkal próbálják meg elkerülni a levélszemét-szűrőket. Például a „Amazing Christmas Deals (Hihetetlen karácsonyi kínálat)" helyett a „Amazing Christmas Specials (Hihetetlen karácsonyi ajánlat)" kifejezést használják.


A karácsonyi kellemetlen meglepetések elkerülésére érdemes feljebb csavarni a spamszűrők beállításait, illetve csak megbízható webáruházakban beszerezni a még hiányzó ajándékokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.