Hirdetés
. Hirdetés

Kenőpénz-botrány miatt letartóztás az Apple-nél

|

Letartóztatták a vállalat egyik, szerződéses gyártókkal való kapcsolattartásért felelős menedzserét. A nemzetközi beszerzéseket koordináló szakember a vádak szerint közel egymillió dollárt fogadott el különféle ázsiai cégektől.

Hirdetés

Az amerikai hatóságok a szövetségi szervek, illetve egy magánszemély által kezdeményezett vizsgálat keretében őrizetbe vették az Apple egyik magas rangú menedzserét.

A San Jose Mercury News értesülései szerint Paul Shin Devine-t, a gyártó globális beszerzésekért felelős vezetőjét azzal gyanúsítják, hogy közel egymillió dollárnyi kenőpénzt fogadott el fél tucat ázsiai beszállítótól, akik különféle iPhone és iPod kiegészítőket gyártottak. A feltételezések szerint Devine a juttatások fejében bizalmas vállalati információkat osztott meg a gyártókkal, amelyek így könnyebben juthattak hozzá a jelentős haszonnal kecsegtető megbízásokhoz.

A The Wall Street Journal riportja szerint Devine olyan cégekkel ápolt -hasonlóan jogfsértő kapcsolatot mint a dél-koreai Cresyn, a kínai Kaedar Electronics és a szingapúri Jin Li Mould Manufacturing. A feltételezések szerint bűntársával, a Jin Li alkalmazásában tevékenykedő Andrew Ang-gal osztozott illegális ?keresményén"; Li elsősorban a kapcsolattartásban segédkezett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.