Hirdetés
. Hirdetés

Késik a Larrabee, az Intel grafikus processzora

|

A processzorgyártó nem sieti el első GPGPU grafikus kártyájának kiadását, a chipet jövőre csak a fejlesztők próbálhatják ki.

Hirdetés

Az Intel elhalasztotta Larrabee kódnéven fejlesztett grafikus processzorának 2010-re tervezett kiadását, és egyelőre nem határozott meg új megjelenési dátumot. A Larrabee a tervek szerint egy többmagos, GPGPU (General-Purpose Computing on Graphics Processing Units) grafikus chip lesz, amely a grafikai megjelenítésen túl egy hagyományos CPU feladatait is képes átvenni, illetve párhuzamos feldolgozást biztosít a hardver előnyeit kihasználó alkalmazásoknak.

Az Intel eredetileg jövőre tervezte a fogyasztói szegmensnek szánt grafikus kártya premierjét, ám a fejlesztés még nincs kellően előrehaladott állapotban, a tesztek egyelőre nem mutatnak jó eredményeket, ezért jelentette be a gyártó a halasztást. Az Intel továbbra is elkötelezett a chip kiadása mellett, és jövőre további részletekkel fog szolgálni. 2010-ben fejlesztőknek adja ki a Larrabee-t tesztelésre.

Az Intel szeptemberben demózta a Larrabee-t San Franciscói fejlesztői konferenciáján, ahol egyúttal a 2010-es megjelenést is bejelentették. Ennek ellenére már akkor is titokzatosan nyilatkozott a fejlesztésről, például azt sem árulta el, hány magos processzor működik a kártyában. Annyit már tudunk, hogy a chip x86-os architektúrára épül, és teljes grafikus támogatást élvez. A konkurencia megoldásai közül leginkább az Nvidia és az AMD kártyáira hasonlít, amelyeket nagy grafikus memóriaigényű játékok és alkalmazások futtatására használnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.