Hirdetés

Két nagyon hasznos Gmail-tipp

|

A Google népszerű levelezőjében lehetőségünk van az e-mailek későbbi időpontban történő és bizalmas, védett módban való elküldésére.

Hirdetés

Hirdetés

Sokszor célszerű nem azonnal elküldeni egy levelet, mert például csak késő éjszaka van időnk válaszolni a levelekre, és nem akarjuk, hogy azt higyék rólunk, szeretünk kimaradozni, vagy olyan időpontra akarjuk időzíteni a levelünk megérkezését, amikor nagy valószínűséggel nem kerüli el a címzett figyelmét.

Ha egy későbbi időpontra szeretnénk beütemezni egy levél elküldését, a Gmailben kattintsunk a Küldés gomb jobb szélén lévő lefelé mutató nyílra, majd a Küldés ütemezése lehetőségre. A megjelenő párbeszédablakban választhatunk az előre megadott három lehetőség közül, vagy beállíthatunk egy tetszőleges időpontot a Dátum és időpont kiválasztása lehetőségre való kattintás után beugró ablakban.

Ugyancsak gyakran előfordulhat, hogy szeretnénk megóvni bizalmas információkat tartalmazó levelünket az illetéktelenektől, ilyenkor ajánlott az e-mailt oly módon elküldeni, hogy ne lehessen lemásolni, továbbítani, kinyomtatni és elmenteni. Nem kell mást tennünk, mint a levél elküldése előtt a Gmail ikonsorának jobb szélén található, lakatot és órát ábrázoló ikonra kattintani, a megjelenő ablakban megadni, hogy meddig legyen látható az e-mail, valamint, hogy a megtekintéséhez meg kell-e adni a címzettnek egy sms-ben küldött biztonsági kódot (ezt a Google állítja elő), majd a Mentés gombra kattintani. Ezt követően a szokásos módon, a Küldés gombra kattintással indítható útjára a levél,

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.