Hirdetés
. Hirdetés

Két új modellel bővül a Google Mini portfoliója

|

A Google hamarosan két új kiszereléssel bővíti Google Mini szolgáltatását, amelyet elsősorban a nagyvállalatok belső hálózatában található adatok egyszerű kereshetőségére találtak ki.

Hirdetés

A jelenlegi modell 2995 dolláros áron vásárolható meg, és 100 ezer dokumentumos, illetve 220 fájltípusos kapacitással rendelkezik. A két új változat 5995, és 8995 dollárért érhető el, amiért 200, illetve 300 ezer dokumentum kereshetőségére nyílik lehetőség. A szolgáltatások, mindenféle támogatással egy évig állnak rendelkezésre. Ezt követően évente további 995 dollárt számolnak fel.

A Google nagyjából egy éve indította be Mini szolgáltatását, melyet a Search Appliance olcsóbb és egyszerűbb változatának szántak. Az ugyanis 30 ezer dollárnál kezdődik és ez a változat is már 500 ezer dokumentumot képes kezelni. Ezt tehát csak a legnagyobb IT vállalatok engedhetik meg maguknak. A Google ezzel a lépéssel kitöltötte azt a minimális űrt is, amely az óriáscégek, valamint a kis- és középvállalkozások igényei között tátongott.

A Minit és a Search Appliance-t is egy hardverdobozként kell elképzelni, amelyben a Google saját kereső szoftvere fut. Utóbbi a kapacitáson kívül abban is különbözik a kistestvérétől, hogy olyan tartalmakat is képes indexelni, amelyek nem kapcsolódhatnak a webhez. Ezen kívül persze jóval összetettebb beállítási lehetőségek is társulnak hozzá.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.