Hirdetés
. Hirdetés

Kétszámjegyű növekedést produkál az Axis

|

A hálózati videó szegmensében vezető szerepet játszó Axis Communications tegnap Budapesten nyílt napot tartott partnereinek.

Hirdetés

Jakub Lukasik, az Axis kelet-európai marketingtevékenységéért felelős menedzsere megnyitó beszédében elmondta, hogy a jelenleg 2800 alkalmazottat foglalkoztató, világszerte 90 ezer partnercéggel együttműködő vállalat tavaly 869 millió dolláros bevételt ért el. Az idei év eddigi számaiból arra lehet következtetni, hogy a svédországi központú cég idén átlépi majd az 1 milliárd dolláros éves bevételi határt. Az első félévben ugyanis az előző év azonos időszakához viszonyítva az Axis teljes, globális árbevétele 25%-os növekedést mutat. Kelet-Európában ez a szám 30%-os, hazánkban pedig 37%-os.

Hirdetés

A nyílt napon az Axis különféle szegmensek - ipar, kiskereskedelem, kritikus infrastruktúra és szállítmányozás, közlekedés - számára kidolgozott megoldásait tekintették át és mutatták be a kiállítótérben.

Hangsúlyt kapott a programban a kiberbiztonság témája is, hiszen a tapasztalatok szerint a hálózatok egyik leggyengébb láncszeme lehet az IP-kamera, amely egyszerű betörési ponttá válhat a támadók számára. Ennek két oka lehet: az egyik az, hogy maga a kamera (a firmware-e) gyárilag sebezhető, a másik pedig az, hogy a felhasználók nem fordítanak kellő gondot a kamerák biztonságos működtetésére (gyenge jelszót használnak, nem változtatnak az alapbeállításokon, nem frissítik a firmware-t stb.).

A Deloitte előadói, Szvorényi Imre és Hentes Sándor a hálózati kamerák sebezhetőségére hívták fel a figyelmet. A nemzetközi tanácsadó cég magyar leányvállalatának szakemberei vásároltak két olcsó IP-kamerát, amelyeket egy rövid tesztnek vettették alá. Mindkét kamera esetében azt találták, hogy nem okozott nehézséget azt elérni, hogy a kamerák szolgáltatásait elérhetetlenné váljanak, és hogy adminisztrátori szintű kontrolt szerezzenek a kamerák felett. Ezek az eszközök jelszótárolási gyengeségeket is mutattak.

Pável Rozhkov, az Axis kelet-európai regionális műszaki és képzési menedzsere kiberbiztonsági tanácsokkal látta el a hallgatóságát. Az üzleti felhasználók számára azt javasolta, hogy a videós rendszerekre vonatkozóan dolgozzanak ki szabályzatot, végezzenek el egy kockázatelemzést, továbbá, ha lehetséges, izolálják a videórendszert, és végül kövessék az Axis ajánlásait.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.