Hirdetés
. Hirdetés

Kettőt fizet, egyet kap - akciós OLPC XO laptopok

|

Novembertől Észak-Amerikában bárki vehet magának OLPC XO laptopot, és ezzel egyúttal támogathatja majd egy gyerkőc laptophoz jutását valamelyik fejlődő országban.

Hirdetés

"Adományozz egyet, hozzájutsz egyhez" (Give 1 Get 1) névvel indítja be programját az OLPC projekt. A lényeg, hogy november 12-étől kezdve bárki vásárolhat Észak-Amerikában egy OLPC XO-t 399 dollárért, így amellett, hogy kap egy gépet, valamelyik fejlődő országban is géphez juttat egy gyermeket. Jelenleg az OLPC 200 dolláros adományokat fogad el PayPal segítségével, a fenti program csak novemberben indul.

Nicholas Negroponte, az OLPC elnöke korábban visszautasította, hogy az XO-k kereskedelmi forgalomba kerüljenek, de úgy tűnik, hogy a stratégia megváltozott. Ennek oka, hogy az eredetileg 100 dollárosra tervezett gép ára 188 dollárra kúszott fel, így számos potenciális vásárló vonakodik nagy tételben vásárolni. A 399-es árcédula két dologra is jó: egyrészt bevételt generál, másrészt megmozdítja a készleteket.

olpcxo1.jpg

Az OLPC projekt eredeti célja az volt, hogy nagy mennyiségű laptopot adjon el kormányoknak. Viszont a fejlődő országok inkább ezres, mintsem milliós tételekben vásárolnának ilyen oktatási eszközöket, és az áremelkedés csak erősíti ezt a trendet. Hogy a vásárlók fizetnek majd 399 dollárt egy OLPC XO-ért? Nos, attól tartunk, hogy nem.

Az erősebb, kereskedelmi forgalomban kapható noteszgépekhez képest az XO nem jó vétel - különösen, hogyha a hamarosan a boltokba kerülő, hasonló árú Asus Eee-hez hasonlítjuk. Az XO speciális, Sugar - azaz Cukor - nevű felhasználói felülete rendkívüli mértékben különbözik minden más operációs rendszertől, illetve annak inkompatibilitása a kereskedelemben kapható szoftverekkel erősen korlátozza a gép használhatóságát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.