Hirdetés
. Hirdetés

Kiaknázni a lehetőségeket - Computer Emporium partnernap

|

A Computer Emporium szeptember 17-én megrendezett nagykereskedelmi partnernapjának szakmai programjában az ASUS, az Enermax, a HIS, a Seagate, a Silicon Power, a GEIL és az Artic Cooling voltak a főszereplők. Meglehetősen demokratikus módon nem volt külön szakmai és VIP rész ? mindenki hivatalos volt az összes programra, és a helyszín kiválasztása is eredeti volt: egy háromszintes hajó a Dunán.

Hirdetés

A regisztráció 13 óra előtt indult, majd Peti Balázs tulajdonos megnyitotta a szakmai programokat. ?A válság, amely manapság szinte kizárólag negatív színben jelenik meg, az én olvasatomban egyben lehetőség is, amellyel sok, jelenleg még meglévő piaci anomáliát fel lehet számolni. Hangsúlyozom még egyszer: egy lehetőség, amelynek kiaknázásához mindenkinek meg kell tennie a szükséges lépéseket. Ha a fejlődés, a fejlesztések és a jobb kiszolgálás irányban haladunk, és folyamatosan hallgatunk a piaci igényekre, ezeknek hosszú távon pozitív hatásuk van: az adott cég, a globális és országos, esetlegesen kedvezőtlen makrogazdasági folyamatok ellenére is fejlődni fog" - fogalmazott előadásában Peti Balázs.

A Computer Emporium főképp a kis és közepes forgalmú kereskedelmi partnerekre fókuszál. Emellett azonban a projekt jellegű beszerzésekre is figyelnek. A cégtulajdonos elmondta: fontosnak tartja megőrizni a vállalat eddig igen népszerű, családias hangulatát és kommunikációját a partnerek felé még akkor is, ha az elmúlt évek során nagyságrendi növekedésen van túl a cég. ?Egyes disztribúcióink termékeire azonnali cserét és élettartam-garanciát biztosítunk, de partnereink értékelik az ingyenes adatbázis-szolgáltatásunkat is. Fontosnak tatom, hogy az ember minél többet adjon vissza az üzletfeleknek."

 

 

ASUS - komponensek és notebookok
A disztribúciók prezentációit az ASUS nyitotta meg, amely két előadással is képviseltette magát a rendezvényen, mint platina fokozatú támogató. A Computer Emporium hosszú évek óta stratégiai szövetségese az ASUS-nak. Az első előadás a notebook üzletágról szólt, a második pedig a cég komponens termékeiről. Egy piramissal szemléltették a különböző notebook-termékvonalakat az érdeklődőknek. A piramis alján (a legnagyobb számban értékesített) otthoni felhasználásra szánt F és K jelű sorozatok állnak, középen a professzionális, M, N, U jelű modellek, míg a piramis csúcsán az exkluzív, prémium (W, G, VX) kategóriát képviselő készülékek helyezkednek el. Ezenkívül felhívták a figyelmet az UL sorozat kiemelkedően magas, 11-12 órás akkumulátorteljesítményére is. A második előadás elején a barebone termékvonaláról esett szó. Az ASUS hálózati termékvonalával kapcsolatban az előadó kijelentette, hogy a jövő évben a vállalat Magyarországon is szeretné megközelíteni a Csehországban már meglévő piaci részesedését. A következő részben az alaplapokat mutatta be a gyártó. Egyik legfontosabb termékvonaluk, az Xtreme Design, a magas teljesítményt a kiemelt megbízhatósággal kombinálja. A processzor tápellátásáért akár 32 fázis felel, miáltal 96%-os hatásfokot is el lehet érni. Az Xtreme Design részegységeit már megtalálhatjuk az Intel P55 chipkészletére épülő alaplapjain. Ilyen például a Hybrid Phase, a Hybrid OS és a Hybrid Processor. A hallgatóság megismerhette a profi játékosokat megcélzó tuning alaplapokat is.

További programok
Ezek után következtek a Computer Emporium egyéb fontos partnereinek az előadásai: a Silicon Power, az Enermax, a Seagate, a GEIL és Artic Cooling újdonságait ismerhette meg a népes közönség, majd az előadások szüneteiben akár ki is próbálhatták azokat az előtérben megrendezett kis kiállításon. Mivel a Computer Emporium számos saját disztribúcióval rendelkezik (több gyártót kizárólagos joggal képvisel a hazai piacon), érthető, hogy az előadások is leginkább ezekről a cégekről szóltak. A rendezvény szakmai szintjét jól jelzi, hogy jelen volt Marc Tai, az Enermax franciaországi igazgatója, Ray Wu, az ASUS kelet-közép-európai régiójának sales managere, valamint Christian Manea, a HIS régiós sales managere is.

Silicon Power
A cég pendrive-okat, memóriakártyákat, SSD-ket, SSD pendrive-okat gyárt. Japánban az első számú memóriakártya-gyártó, és jól mutatja a szektoron belüli elismertségét, hogy a fényképezőgépekhez készült xD kártyák jó részét is a Silicon Power gyártja az Olympus részére. Érdemes kiemelni a Silicon Power pendrive-jai közül a 2-32 gigabájt kapacitásban elérhető Touch 850-et, amely több formatervezési díjat is besöpört már. Ennek a mindössze 6,4 gramm tömegű mini pendrive-nak optimális esetben közel 30 megabájt/mp-es olvasási sebessége, ékszer minőségű borítása és speciális cink-fém ötvözetű váza van, továbbá víz-, por- és vibrációálló.

Enermax tápegységek és házak
Az előadók szerint a legtöbb asztali gépben jelentkező hardverprobléma éppen a tápegységek és a memóriák minőségére vezethető vissza. Tápegység és tápegység között is óriási különbség van - hangsúlyozta az egyik előadó. Amelyiknek a tömege nem éri el egy minőségi táp tömegének a felét, attól ne is várjunk túl hosszú ideig megbízható működést. Az Enermax a komoly játékosok között vált először népszerűvé, de ma már irodai gépekhez, munkaállomásokhoz és grafikai PC-khez is használják tápegységeiket. Ezenkívül a szerverekbe is nagyon jó választás lehet, különösen azok a tápegységek, amelyeknek a hatásfoka 85-90 százalék. A cég fontosabb termékvonalai: Revolution 85+, Galaxy Evo, Modu82+,Liberty ECO, Pro 82+, Eco80+, Infinity. Ezeknek a tápegységeknek általános jellemzője a hatékonyság, a minimális elektromágneses sugárzás, a masszív felépítés, az osztályon felüli, a gyártás folyamán többször ellenőrzött gyártási és anyagminőség. Mindegyik tápegységet speciális, turbulenciamentes kialakítású házba építik. A Revolution 85+ szériában például hat darab különálló 30 amperes, 12 voltos vonal található - ez is garantála a robusztus teljesítményleadást. A cég vezetője az ECO80+ szériára a legbüszkébb. Japánban laboratóriumi teszteken 9 dB zajszintet ért el - ezzel az értékkel a világ legcsendesebb PC-tápjának számít. Az ECO80+ széria másik megnyerő tulajdonsága, hogy akár 620 W-os kivitelben is elérthető.

Artic Cooling hűtők
A gyártó jelenleg piacvezető a különböző PC-komponensek utólagos hűtésének területén, a Computer Emporium pedig kizárólagos disztribútora a cég termékeinek. Szisztematikusan próbálják csökkenteni a termékek zajszintjét, a réz- és alumíniumalapú hűtési megoldásokat folyamatosan tökéletesítik az egyre jobb hőleadás érdekében.
Az Artic Cooling szorosan együttműködik a világ legismertebb komponensgyártó cégeivel. Partnere például az ASUS, a HIS, az Inno3D, a Galaxy és a Powercolor is. Emellett szoros kapcsolatban áll a 3D chipgyártó cégekkel is. Független tesztek alapján minden egyes termékének jobb hűtési és zajszintje van, mint a gyári hűtéseknek.

GEIL-memóriák
A GEIL prémium kategóriás memóriamodulokat gyárt. A modulokat élettartam-garanciával forgalmazzák az országban. Minden egyes memóriát, sőt már a gyártáshoz felhasznált alapanyagot is a lehető legalaposabban tesztelik. A rendezvényen bejelentették, hogy Magyarországon is forgalmazzák a GEIL Pristine 2 szériáját, amely csak néhány régióban érhető el. Ennek a DDR2 memóriamodulnak (PC2-6400, 800MHz, CAS 5-5-5-15) az érdekessége, hogy a csúcskategóriás modulokhoz hasonlóan DBT-technológiával tesztelik. A DBT-eljárás lényege, hogy a memóriamodulokat 70 °C-on 24 óráig stresszelik, hogy ki lehessen szűrni az úgynevezett ?korai meghibásodásokat". A Pristine 2-t a GEIL egy kategóriával alacsonyabbra árazta be a magyar piacra, mint amit a paraméterei alapján várhatnánk. A gyártó jelenlegi termékvonalai a következők: DDR2, DDR3 Value, Ultra, DDR3 XMP, SO-DIMM, Green, Industrial, Desktop, Gaming. Az előadó hangsúlyozta, hogy a GEIL folyamatosan kiemelkedő eredményt ér el a memóriamodul-tesztekben, a nyomtatott sajtóban és a független internetes tesztoldalakon egyaránt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.