Hirdetés
. Hirdetés

Kiderült a Meltdown és Spectre foltok újabb kellemetlen mellékhatása

|

Az Intel frissítései nem csak a régi, hanem az új processzorokkal szerelt gépeknél is gyakoribb újraindítást okoznak.

Hirdetés

Hirdetés

Azt pár napja már tudjuk, hogy az Intel Meltdown és Spectre biztonsági javításai a régebbi processzoroknál újraindítási problémákat okoznak. Most azonban kiderült, hogy a firmware frissítése után az újabb lapkákkal szerelt gépeknél is gyakoribb lehet az újraindítás.

A cég egyik vezetője, Navin Shenoy blogposztban árulta el, hogy a probléma a Ivy Bridge, Sandy Bridge, Skylake, sőt, még a legújabb Kaby Lake processzorokkal ellátott PC-ket is érinti.

A foltok a teljesítményt is csökkentik, bár az Intel saját tesztjei szerint a részvénypiaci és online tranzakciók sebessége csak négy százalékkal esett vissza. Más tesztek viszont bizonyos feladatoknál akár 25 százalékos lassulást is mértek.

Shenoy szerint az utóbbi öt évében kiadott CPU-k 90 százalékát már lefedték a firmware frissítésekkel, de "vannak még teendőik".

Az Intel vezére, Brian Krzanich korábban nyílt levelet tett közzé, és a témában nagyobb nyíltságot ígért. Mint ismeretes, a Meltdown és Spectre biztonsági rések gyakorlatilag az utóbbi két évtizedben gyártott összes számítógépet érintik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.