Hirdetés
. Hirdetés

Kidobta a Panasonic a Microsoft levelezőjét

|

Az IBM LotusLive-re váltással az eddigi legnagyobb felhőinformatikára áttérő cég lehet.

Hirdetés

Körülbelül 2 héttel ezelőtt, 2010-es jövendöléseink között a cloud megoldások látványos előtörését pedzegettük, megadva a lehetőséget az idei esztendőnek, hogy a felhő éve lehessen. Erre alapot Los Angeles áttérése adott, amely ősszel lecserélte Nowell GroupWise levelezőrendszerét, hogy a Google dedikált szolgáltatására térjen át, így egyúttal elutasítva a Microsoft Exchange-es ajánlatát is. Los Angeles neve azóta gyakran felmerül a szoftver, mint szolgáltatás alapú megoldásuk szimpatizánsai között, ám most e téren egy trónbitorló jelent meg: a Panasonic.

 

 

lotuslive.jpg


A világcég ugyanis 2010-et egy bombahírrel kezdte, amely szerint lecseréli hagyományos, Exchange alapú levelezőrendszerét, hogy az IBM felhő alapú LotusLive szolgáltatására térjen át. Szakértők az üzlet kapcsán az eddigi legnagyobb céges privát cloud létrejöttéről beszélnek, hiszen míg Los Angeles városa csak 30 ezer munkaállomásának levelezését helyezte ki egy távoli szerverre, addig a Panasonic első körben 100 ezer dolgozójánál, majd a későbbiekben világszinten több mint 300 ezer munkavállalójánál és külső partnerénél tervezi száműzni a Microsoft megoldását.

A HP és a Microsoft minap bejelentett szövetségének márpedig ez egy hatalmas pénzbeli és presztízsveszteséget jelent, míg a nagyvállalati szoftver, mint szolgáltatás alapú megoldások piacán a vezetői pozícióra így esélyesként fellépő LotusLive hatalmas lökést kaphat. Főként, hogy a globális felhő piac a Gartner előrejelzése szerint 2012-ig éves szinten 28 százalékos növekedésre számíthat, így összértéke a 2008-as 47 milliárd dollárról várhatóan 126 milliárdra fog nőni 2012-re. 2013-ban pedig már elképzelhető, hogy 150 milliárdosra nő majd a torta.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.