Hirdetés
. Hirdetés

Kiegyezett az Ericsson és a ZTE

|

Megállapodást kötött a szabadalmi jogsértés miatt mostanáig perben álló Ericsson és a ZTE.

Hirdetés

Tavaly áprilisban az Ericsson Németországban, az Egyesült Királyságban és Olaszországban pert indított az ZTE ellen a GSM és a 3G/UMTS cellás technológiához kapcsolódó több szabadalmának megsértése miatt. 

Az Ericsson mostani bejelentése alapján azonban most a két fél globális érvényű keresztlicenc-megállapodást írt alá, valamint megállapodtak abban, hogy minden peres eljárást megszüntetnek.

„Több mint 27 ezer szabadalmával az Ericsson rendelkezik az iparág legkiterjedtebb szabadalomállományával, és a mobilkészülékeket vagy rendszereket értékesítő minden vállalatnak licencet kell vásárolnia az Ericssontól. Ezidáig világszerte több mint 90 szabadalmi megállapodást írtunk alá különböző vállalatokkal. Mostantól a ZTE is ezen vállalatok csoportjába tartozik” – nyilatkozta Kasim Alfalahi, az Ericsson szellemi tulajdonjogokért felelős igazgatója.

A ZTE az Ericsson szabadalomállománya egy részéhez való hozzáférés érdekében jogdíjas keresztlicenc-megállapodást ír alá. Ez a megállapodás a tájékoztatás szerint megfelel a tisztességes, ésszerű és hátrányos megkülönböztetést nem alkalmazó (Fair, Reasonable and Non- Discriminatory, FRAND) jogdíjra vonatkozó előírásoknak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.