Hirdetés
. Hirdetés

Kiegyezhet az Apple és a Samsung?

|

Az elmúlt években a mobilszcéna szereplői kölcsönösen be- és visszaperelték egymást. A jelek szerint az Apple és a Samsung ráunt a folyamatos keresetváltásra: a két, egymással szabadalmi vitában álló cég vezetői a peren kívül megállapodást fontolgatják.

Hirdetés

Bírósági dokumentumok tanúsága szerint az Apple és a Samsung Electronics vezetői hajlanak rá, hogy tárgyalótermen kívüli békéltető tárgyalás keretében tegyenek pontot tavaly kirobbant szabadalmi vitájuk végére.

Lucy Koh, az Egyesült Államok észak-kaliforniai kerületi bíróságának bírája keddi ítéletében arra kötelezte a két cég vezetőit, hogy kilencven napon belül, peren kívül próbálják rendezni a nézeteltéréseiket. Az Apple és a Samsung vezérigazgatói vezető jogtanácsosaikkal egyetemben beleegyeztek, hogy Joseph Spero békítő bíró közreműködésével megkezdjék a tárgyalásokat.

Az Apple még 2011 áprilisában indított pert legnagyobb piaci riválisa ellen: a gyártó fontos szabadalmai – köztük az iPhone- és iPad-készülékek jogvédett dizájnja és a Siri hangfelismerő rendszer egyes megoldásai – jogosulatlan felhasználásával vádolja a Samsungot.

Az Apple decemberben benyújtott kiegészítő keresetében indítványozta a Samsung Galaxy S 4G, Infuse 4G, Droid Charge és Galaxy Tab 10.1 készülékek amerikai forgalmazásának betiltását – Koh elutasította a kérésüket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.