Hirdetés
. Hirdetés

Kiherélik a Windows 10-et

|

Az októberi Windows 10-től kezdve a Microsoft kiveszi a rendszer telepítőjéből a nyomtató- és szkenner-vezérlőket.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows 10 v. 1809 (October 2018 Update) az első olyan Windows 10, amelyben az operációs rendszer telepítőjének nem részei többé a nyomtató- és szkennervezérlők.

Ez azt jelenti, hogy a hardverhez szükséges vezérlőprogramokat a Windows Update-tel kell telepíteni, vagyis mindenképp internet kell a letöltésükhöz. 

A Microsoft azért távolította el a szoftvereket, hogy áramvonalasabbá tegye a telepítő lemezképet.

A Windows korábbi változatai alapszintű vezérlőket tartalmaztak, amelyek lehetővé tették az egyszerű nyomtatásokat, de az összes funkciót nem biztosították. Ezentúl ezek a vezérlők is hiányoznak majd a Windows 10-ből, és a Windows Update-et kell használni az üzembe helyezésükhöz.

Akik a Windows 10 régi változatáról lépnek tovább az októberi frissítésre, nem fognak különbséget érzékelni, mert a hardvereik már telepítve vannak. Ha azonban új nyomtatót vagy szkennert akarnak üzembe helyezni a Windows 10 October 2018 Update-en, azok vezérlőszoftvereit már csak a Windows Update-ből tudják elérni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.