Hirdetés
. Hirdetés

Kiköltöznek a főbb brazil újságok a Google Hírekből

|

Az ország egyik befolyásos médiaszövetsége azt sérelmezi, hogy a keresőcég nem fizet a tagjai ingyenes tartalmainak megjelenítéséért.

Hirdetés

Meglepő bejelentést tett a körülbelül Hírlapok Nemzeti Szövetségének fordítható brazil csoportosulás, amely szerint nem tolerálható tovább, hogy a Google nem hajlandó fizetni a tagjaik Hírekbe bekerülő tartalmaiért, így kiköltöznek a szolgáltatásból.


A 154 tagot számláló szakmai szövetség tagjai Brazília hírlapforgalmának 90 százalékáért felelősek, éppen ezért is reméli a csoport, hogy a sztrájkkal képes lesz elég nyomást gyakorolni a keresőcégre az érdekeinek érvényesítéséhez. Ettől függetlenül érdekes, hogy szövetség bevallása szerint eddig sem érkezett sok látogató a Hírek szolgáltatásból, így a bojkott megbukása esetén számításaik szerint nem veszíthetnek sokat.


Viszont a Hírek szolgáltatásba bekerülő tartalmak forrásai (tehát az újságok online hírportáljai) továbbra is elérhetőek lesznek a Google webes keresőjének használatával, így nem tűnik teljesen ésszerűnek a Hírekből való kilépés.


Megemlítendő, hogy pár nappal ezelőtt Franciaország jogalkotóival is összetűzésbe került a Google, hiszen a gyengélkedő médiaipar védelme érdekében a honatyák törvényben köteleznék a keresőcéget, hogy fizessen a Hírekbe aggregált tartalmakért.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.