Hirdetés
. Hirdetés

Kim Dotcom alkut akar

|

A Megaupload januárban letartóztatott alapítója Twitter-üzenetben tudatta vádlóival: kész kiadatási eljárás nélkül is az Egyesült Államok bírósága elé állni. Persze csak akkor, ha teljesítik a feltételeit.

Hirdetés

Kim Dotcom, a Megaupload alapítója
Kim Dotcom, a Megaupload alapítója

Kim Dotcom, a januárban bezárt Megaupload fájlcserélő oldal tulajdonosa alkut ajánlott a Egyesült Államok ügyészségének. Az amerikai Igazságügyi Minisztérium (Department of Justice, DOJ) tájékoztatása szerint az extravagáns életviteléről és fineszes svindlijeiről ismert internetes vállalkozót, valamint három közvetlen munkatársát, Finn Batatót, Mathias Ortmann-t és Bram van der Kolkot szerzői jogok megsértésével, pénzmosással és zsarolással vádolják.

„Hej, DOJ, Hajlandók vagyunk önként elmenni az Egyesült Államokba. Semmi szükség a kiadatásra. Óvadékot akarunk, és a bankszámláink zárolásának feloldását, hogy fizethessük az ügyvédeinket és a megélhetéssel kapcsolatos költségeinket” - írta keddi Twitter-üzenetében Dotcom.

A Megaupload vezérkarát január ötödikén fogta perbe Virginia állam Északi Kerületének illetékes bírósága. Dotcomot saját aucklandi villájában tartóztatta le az új-zélandi rendőrség, az Egyesült Államok ügyészsége által kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján. Az akciófilmbe illő rajtaütés során több merevlemezt, laptopot és telefont is lefoglaltak.

Az amerikai ügyészek Dotcomék letartóztatását követően, haladéktalanul kérték a fájlcserélő oldal vezetőinek kiadatását. A jogi procedúrának eredetileg augusztus 6-án kellett volna elkezdődnie, de az új-zélandi legfelsőbb bíróság szerint a házkutatási és letartóztatási parancs jogszerűtlen volt; a további vizsgálatok lezártáig 2013. március 25-re halasztották a kiadatásról szóló tárgyalások megkezdését.

Dotcom és társai teljes vagyonát lefoglalták. A Megaupload feje a The New Zealand Heraldnak adott interjújában elpanaszolta, hogy a folyamatos halasztások miatt egyre nehezebb helyzetbe kerül. „Csak ülnek a pénzemen. Nem tudom kifizetni az ügyvédeimet. Tudják, hogy bármit lépnek, én csak a jogászaim útján reagálhatok. Úgy intézik, hogy hosszú távon esélyem se legyen megvédeni magam. Az ügyvédek sem dolgoznak ingyen” - kesergett az üzletember, aki saját bevallása szerint máris több millió dollárral tartozik a jogi képviselőinek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.