Hirdetés
. Hirdetés

Kin: Közösségi telefon a Microsofttól

|

Közösségi telefont mutatott be a Microsoft kifejezetten Twitter, Facebook, MySpace és online videó őrülteknek. Az Amerikai Egyesült Államokban a Verizon, Európában a Vodafone árulja majd.

Hirdetés


Hétfőn mutatta be Kin mobiltelefon modelljét a Microsoft, bízva abban, hogy képes lesz magához csalogatni a Twitter és Facebook tömegeit.

Két változata létezik a Kin-nek, a Kin One és a szélesebb felépítésű Kin Two, mindkettő a Sharp hardverére épül. Már a következő hónaptól kaphatóak lesznek Amerikában, kizárólag a Verizonnál. Európában a Vodafone lesz a forgalmazó, októbertől.

A hétfői, San Francisco-ban tartott tartott indító eseményen Robbie Bach a Microsofttól úgy jellemezte a készülékeket, mint olyan okostelefonok, melyeket a közösségi hálózatok és az online videózás megszállottainak terveztek. ?Amint láttuk a prototípusok által kiváltott reakciókat az embereken máris tudtuk, hogy sikerült valami nagyon különlegeset létrehoznunk." mondta Bach.

A telefon mindkét változata kicsúsztatható billentyűzettel rendelkezik, de a Kin Two klaviatúrája szélesebb, több a memóriája és jobb kamerát építettek bele, mellyel nagy felbontású videókat is lehet készíteni. A Kin One kamerája 5, a Kin Two kamerája 8 megapixeles.

Eric Hermelee, a Microsoft mobil divíziójának marketing igazgatója elmondta, hogy a korábban még projekt Pink kódnéven emlegetett készüléken a Microsoft Windows Phone OS egy újraírt változata fut majd, módosítottak a kernelen és új a felhasználói interfész is. Ebből következően nem fognak a Windows Mobile alkalmazások nódosítás nélkül futni rajta.

Nem beszélt arról a cég, hogy miként fognak - ha fognak - független fejlesztők alkalmazásokat szállítani a telefonhoz. A Microsoft még nem adott ki SDK-t a Windows Phone OS for Kin mellé.
Kollégánk részt vett a hétfői eseményen és úgy írta le a Kint, mint ami első helyre teszi az embereket, simerősöket, a telefon kezelőfelülete úgy hat, mint egy fényképsorozat barátainkról.

A Microsoft elsősorban arra koncentrált, hogy a telefonokról minél könnyebben kezelhetők legyenek a közösségi oldalak, vagyis a Facebook, a Twitter és a MySpace. A Kin nyitólapja összegyűjti az aktuális bejegyzéseket mindenhonnan és a Kin Spot funkció megkönnyíti a csoportos kapcsolattartást. Nem világos, hogy az olyan népszerű chat alkalmazások, mint az AOL Instant Messenger futnak-e majd a telefonon.

A Studio online szolgáltatás segítségével személyes digitális emlékkönyvbe szervezhetjük képeinket, üzeneteinket, online mentéssel kombinálva. Naplónkat utóbb PC-ről is visszanézhetjük. A Microsoft Zune zenepiacával is integrálják a készülékeket, melyeknek árát csak a következő hónapban teszi közzé a Verizon.

Európában kezdetben Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban indítja a Vodafone a Microsoft Kin forgalmazását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.