Hirdetés
. Hirdetés

Kínában lecserélik a Windowst

|

A katonai számítógépeket saját fejlesztésű operációs rendszerre akarják átállítani.

Hirdetés

Hirdetés
 

Kína egy olyan operációs rendszerrel akarja erősíteni számítógépes hálózatát, amelyet a katonaság rendszereire telepítene. Az ország azt tervezi, hogy a Windowst egy saját fejlesztésű platformra cseréli, mert így könnyebben megakadályozhatja a külföldről indított hekkertámadásokat.

A Windowsról áttérők általában a Linuxot választják, de a kínai vezetők nem akarnak nyílt forrásút platformot (bár ez már fut a katonaság bizonyos rendszerein).

Ehelyett olyan házi fejlesztésű operációs rendszert szeretnének, amelyet a kínai hatóságok teljes mértékben ellenőrizhetnek.

Noha a bejelentést hivatalosan még nem erősítették meg, senkit se lepne meg, ha Kína tényleg faképnél hagyná a Windowst. Az ország hálózati nagyhatalom akar lenni, és igyekszik megszabadulni a külföldi országokban fejlesztett szoftverektől. Ennek érdekében a kínai biztonsági szakértők már 2014-ben kidolgoztak egy tervet a Windows kormányzati számítógépekről történő eltávolítására.

A Microsoft egyelőre nem nyilatkozott a kínai "windowstalanítási" tervekről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.