Hirdetés
. Hirdetés

King Konggal erősít a Microsoft

|

A Microsoft idei, sorrendben X06 nevű rendezvényének középpontjában az Xbox 360 konzollal kapcsolatos bejelentések és játékbemutatók álltak.

Hirdetés

A Barcelonában zajló esemény fő vonulatának megfelelően a látogatók már kipróbálhatták az Xbox 360 újgenerációs játékkonzolokat, és maguk alkothattak véleményt a világ nagy játékkészítőinek a nagyfelbontással és az online történetmeséléssel kapcsolatos újdonságairól. Az egyik legérdekesebb bejelentés egy Oscar-díjas házaspár, vagyis a rendező-producer Peter Jackson és a forgatókönyvíró Fran Walsh, valamint a Microsoft Game Studios közötti együttműködés: Jackson, Walsh és az MGS két új interaktív szórakoztató sorozatot indít útjára az Xbox 360 és Xbox Live platformokon. Ezen kívül a felek létrehozzák a Wingnut Interactive-ot - az új stúdió világszínvonalú interaktív szórakoztató tartalmak létrehozását tűzi ki céljául.

Az X06 rendezvényen az Xbox 360 HD DVD lejátszóval kapcsolatosan is napvilágra kerültek különböző részletek. "Az Xbox 360 HD DVD lejátszó a piacon kapható legjobb nagyfelbontású filmes élményt és értéket nyújtja" - állítja Peter Moore, a Microsoft Szórakoztatás és Eszközök divíziójának részeként működő Interaktív Szórakoztatás Üzletág társasági alelnöke. "A kritikák, a vélemények és a fogyasztói válaszok mind kristálytiszták - a HD DVD választási lehetőségként jelenik meg. Nem erőltetjük rá a mozis technológiát a játékosokra, ehelyett inkább megadjuk nekik a választási lehetőséget arra, hogy egyénivé tegyék konzolos élményeiket. Ha HD DVD-re van szükségük, nincs gazdaságosabb termék a piacon."

Az Xbox 360 HD DVD lejátszó hatszor nagyobb felbontást kínál, mint a DVD, és a 2006 őszén esedékes szoftver-frissítés eredményeként minden Xbox 360 konzol képes lesz a játékok és filmek 1080p-s natív felbontásban történő lejátszására is. A HD DVD lejátszó beszerzése mellett döntők karácsonyra már mintegy 150 sikerfilm közül választhatnak a legnagyobb filmstúdiók (HBO, a Paramount Pictures, a Studio Canal, a Universal Studios és a Warner Bros. Entertainment Inc.) kínálatából. Észak-Amerikába, az Egyesült Királyságba, Franciaországba és Németországba 2006. november 7-én érkeznek meg az első HD DVD lejátszó szállítmányok a viszonteladókhoz, javasolt kiskereskedelmi áruk Észak-Amerikában 199,99 dollár, az Egyesült Királyságban 129,99 font, Franciaországban és Németországban pedig 199,99 euro lesz. Az Xbox 360 HD DVD lejátszóhoz (korlátozott ideig) a Universal Pictures sikerfilmje, a "King Kong" jár ajándékba HD DVD-n, valamint tartozik hozzá egy Xbox 360 univerzális távirányító is.

A Microsoft külön hangsúlyozta az Xbox 360 lendületes fejlődését: a cég több mint 5 millió konzolt adott el a megjelenés óta, ez pedig a konzolok történetének eddigi legsikeresebb startjává teszi a premier óta eltelt időszakot. A vállalat ezt az utat folytatva az év végéig világszerte 10 millió konzolt dob piacra mintegy 160 játékot felvonultató kínálattal. Az Xbox Live közössége tovább növekszik, és a Microsoft szerint legjobb úton halad afelé, hogy 6 millió játékosra duplázza méretét 2007. júniusára. A cég optimizmusát is indokolja, hogy az Xbox 360 tavaly novemberi boltokba kerülése óta ma már több mint 30 országban kapható. Az év végére még több országba jut el az Xbox 360, többek között Dél-Afrikába és Európába - itt Szlovákiában, Csehországban, Magyarországon és Lengyelországban lesz kapható a konzol.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.