Hirdetés
. Hirdetés

Kiosztották a DELFIN díjakat

|

Kukafesztivál, újszerű geotermikus energia-nyerés, közösségi kerékpár-rendszer és „megmentett” down-szindrómás gyerekek - a DELFIN díjak átadására a XV. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetésen került sor.

Hirdetés

A Telekom 1997. óta szervez fenntarthatósági kerekasztal-beszélgetést érdekelt felei számára, a kormányzati, a tudományos, a civil szakértők és a vállalati szféra képviselőinek részvételével. Az eszmecsere célja a párbeszéd, a közös gondolkodás, a fenntartható jövő építésére irányuló együttműködés segítése és a Telekommal szemben támasztott elvárások megismerése.

Hirdetés

„Immár tizenöt éve találkozunk ebben a körben azért, hogy megosszuk az ismereteinket, hogy példát mutassunk egymásnak, hogy tanuljunk. A tapasztalatunk az, hogy a nagy dolgok ugyan nem ezen a fórumon születnek, de a párbeszéd mindannyiunkat inspirál és gyakorlatilag ez az esemény célja.” – mondta köszöntőjében Somorjai Éva HR vezérigazgató-helyettes.

A Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetés keretében ismét kiosztásra kerültek a DELFIN Díjak (Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért). A díjra bármely Magyarországon működő vállalkozás pályázhatott. Tudatformálásért, edukálásért az “Új utca” – soproni kukafesztiválért kapott díjat a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft., megvalósult innovációért – az energiahatékony és kisebb környezeti terhelést jelentő fűtéstechnikai rendszerért - pedig a Telekom egyik beszállítója, a Vasi FULL-TÁV Kft. törekvéseit értékelte kimagaslónak a zsűri.

 

 

Lakatos Péter, a Telekom kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese arról számolt be, hogy a hazai vállalkozások 85%-a nem él az online beszerzések és értékesítés lehetőségével, pedig ezek a megoldások jelentősen növelhetik a vállalkozások hatékonyságát, miközben a környezeti terhelést is csökkentik. A Telekom a magyar kis- és középvállalkozások kulcsfontosságú üzleti partnereként, - több mint 3000 magyar kis- és középvállalati beszállítótól rendel termékeket és szolgáltatásokat, - kiemelt küldetésének érzi a kisvállalati szektor informatikai felzárkóztatását és edukálását.

Az eseményen Innovációs kategóriában kapott elismerést a Csepel Zrt., a “Telebike” vállalati kerékpár-rendszerért, esélyegyenlőségi kategóriában pedig a Hill és Knowlton PR ügynökség a Down szindrómás gyerekek elfogadását támogató folyamatos kampánymunkájukért.

A pályázatokat elbíráló szakmai bizottság tagjai között volt Dr. Pataki György a Budapesti Corvinus Egyetem docense, Simon Ernő újságíró, a Fenntarthatósági Média Klub képviseletében György Bence a TV2 program- és hírigazgatója, Nagy Viktor a portfolio.hu vezető elemzője, valamint Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom fenntarthatósági központjának vezetője.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.