Hirdetés
. Hirdetés

Kipróbálható a Firefox mobilböngésző bétája

|

Pár napja elérhető a Fennec, a mobilos Firefox-változat OS2008 alatt futó változata. Aki nem rendelkezik Nokia N810-zel, a böngészőt az is ki tudja próbálni.

Hirdetés

A Fennec a Mozilla Firefox mobiltelefonokra és a kisebb, nem PC mobileszközökre szánt böngészőjének kódneve. A jelenleg elérhető bétaváltozat csak a Nokia OS2008 (Maemo) operációs rendszer alatt fut, melyet a Nokia N800/N810-en találunk. A Mozilla dolgozik a Windows Mobile és Symbian OS alatt futó változatokon is. A Fennecet akkor is kipróbálhatjuk, ha nincs birtokunkban ilyen Nokia készülék, mivel Windows, Mac OS X és egyes Linux disztribúciók alatt is futtatható. Bár a böngésző alapja a Firefox, a felhasználói felületet teljesen átszabták az érintőképernyős vagy kurzorbillentyűs adatbevitelhez. A Firefox egyes kiegészítései és beépülői (plug-in) hozzáférhetők a Fennechez is.

Mi az újdonság?
A néhány napja elérhető 1.0 Beta 1 sokkal stabilabb, és gyorsabban indul el, mint a korábbi alfa változatok. Már tartalmazza a Mozilla saját JavaScript motorját, a TraceMonkey-t, gyorsabban nagyít, ésgyorsabbn gördíti a megjelenített weboldat is. Már használhatók a könyvjelzőkhöz a könyvtárak és egyéb szerkesztési lehetőségek, illetve támogatja a beépülőket.

 

Fennec Beta 1 bemutató Madhava Enrostól

 

A kistestű sivatagi rókafajtáról elnevezett Fennec Beta 1 elérhető a Mozillánál, a telepítési útmutatóval egyetemben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.