Hirdetés
. Hirdetés

Kipróbálható az ingyenes webes Office

|

Angol nyelven már hazai felhasználók is használhatják az Office webes alkalmazásait a Live megújult oldalán.

Hirdetés

A Windows hivatalos blogján Jason Moore, a Skydrive vezető termékmenedzsere bejelentette, hogy a mai naptól elérhetővé tették az Office böngészőben futtatható alkalmazásait: a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote ingyenes webes verzióit.

 

 


Az online alkalmazások egyelőre hivatalosan az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában és Írországban élő felhasználók számára érhetőek el, amíg a redmondi szoftvercég el nem készíti a többi lokalizált verziót, azaz míg le nem fordítja az adott nyelvekre a megoldását. Ettől függetlenül igazából a webes szolgáltatások már bárki számára elérhetőek, megkötés csupán annyi, hogy az angol nyelven lehet használni a programokat. A fent említett országok lakosai az office.live.com oldalon érhetik el a Skydrive tárhelyét, s azon belül is a webes Office alkalmazásait, míg más régiók felhasználói egy speciális hivatkozáson keresztül tehetnek egy próbát vele, ha nem akarják megvárni a lokalizációt (információink szerint a magyar verzió szeptemberben, az Office irodai programcsomag megjelenésével nagyjából egy időben jelenhet meg).

Nagyobb átalakulás

A webes Office indulásával párhuzamosan átalakult a Live honlapja is, amely jelentősen leegyszerűsödött. A korábbi hét menü helyén ugyanis csak öt található. Úgy, mint Hotmail (ami hamarosan megújul), Messenger, Office, Fényképek, valamint Windows Live. Utóbbira kattintva elérhetjük többek között a Skydrive tárhelyünket, valamint "Az összes szolgáltatásra kattintva" a csoportokat, és az újonnan bevezetett szolgáltatások állapota menüpontot is megtalálhatjuk, amellyel ellenőrizhetjük a Live-szolgáltatások állapotát (hasonlóan a Google Dashboardjához).

 

 

 



Érdekesség, hogy a Skydrive hivatkozásra kattintva a 25 GB-os tárhely klasszikus változatát érhetjük el, míg az Office gomb a megújult Skydrive felületet rejti, amivel sokkal egyszerűbb a dokumentumok böngészőben történő kezelése. Így például egyetlen klikkel nyithatjuk meg a fájlokat, kezelhetjük a verziókat és oszthatjuk meg másokkal dokumentumainkat.

 

 

 



Végezetül nem lehet szó nélkül elmenni a Windows Live új főoldala mellett sem, amely szintén jelentős változáson ment át. Immár látványosan képes együttműködni a Facebook, MyVip, MySpace, és YouTube közösségi oldalakkal, az oldalán megjelenítve ismerőseink állapotfrissítéseit. Sőt ezen felül kétoldalú szinkronizálásra is képes, nagyjából úgy, ahogy az új Messengertől várható. Vagyis ha valaki szeretné megtudni, hogy miként fog Messengerezni az év vége felé, az mindenképpen tegyen egy próbát a Live új főoldalával. Vannak jelentős átfedések.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.