Hirdetés
. Hirdetés

Kísérletező garázs nyílik

|

Az Ericsson Magyarország inkubátort hoz létre az 5G-t Magyarországnak program előmozdítására.

Hirdetés

Az Ericsson Garázs nevű kezdeményezés egy inkubátor, ahol összefoghat a Hálózatba Kapcsolt Társadalom ökoszisztémájának valamennyi szereplője, többek között a szolgáltatók, a tudományos élet, a start-up vállalkozások és más iparágak képviselői. Az 5G-t Magyarországnak a közelmúltban elindított 5G-t Európának program része. A tervek szerint a lehetséges 5G megoldások ipari kísérleti üzemét végeznék el olyan területeken, mint például a dolgok internete (IoT), az energia és közműszolgáltatások, biztonság és védelem, állami infrastruktúra és kiskereskedelem. Feladatai közé tartozik majd a közös innováció és prototípusfejlesztés, továbbá bemutatók szervezése a szolgáltatók és a vállalkozások számára.

Ezek a kezdeményezések hasonlóak a nemrégiben elindított 5G Exchange (5GEx) néven bevezetett, együttműködésen alapuló innovációs projekthez, amelynek társfinanszírozója az Európai Bizottság, és az Ericsson budapesti kutatócsapata áll az élén. Az 5GEx célja, hogy lehetővé tegye egy egységes, számos szolgáltatót és technológiát felvonultató európai 5G szolgáltatási piac létrejöttét.

A projekt kiemelt célja a több tartományon átnyúló szolgáltatások összehangolásának támogatása több adminisztrátor esetén, illetve több tartományt egyedül üzemeltető adminisztrátor esetén. Ez az összehangolás összhangban áll majd az NFV (Network Functions Virtualization) és a szoftveresen meghatározott hálózati technológiákkal. A végponttól végpontig terjedő (end-to-end) hálózati és szolgáltatási komponensek képesek lesznek vegyíteni a többpartneres (multi-vendor), heterogén technológiai és erőforrás környezeteket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.