Hirdetés
. Hirdetés

Kiszivárgott a Vista árazása

|

A Microsoft kanadai oldalán tegnap véletlenül megjelentek, majd eltűntek a Vista operációs rendszer felsőkategóriás felhasználói változatainak árai.

Hirdetés

A Neowin.net blog arról számolt be, hogy a Microsoft.com Canada weboldalon megjelenő árlista a Windows Vista Ultimate és a Windows Vista Home Premium rendszerek árát tartalmazta. A blog szerint a Windows Vista Ultimate 499 kanadai dollárba (vagyis 450,18 amerikai dollárba) fog kerülni, míg a Home Premium ára 299 CAD (269,71 USD) lesz majd. A Vista Ultimate-re való fejlesztés ára 299 CAD (269,71 USD), a Home Premium esetében pedig 199 CAD (179,51 USD) lesz.

A Microsoft közleményében "figyelmetlenségről" beszél az eset kapcsán, és egyúttal bejelentette, hogy a Windows Vista első kiadásra jelölt verziójának (release candidate) szeptember végén esedékes bemutatásával egy időben tervezi az operációs rendszer amerikai árazásának bejelentését.

A Windows Vista Ultimate tartalmazza a jelenlegi Windows XP Media Center Edition összes multimédiás lehetőségét, az Aero elnevezésű új 3D grafikus felületet és olyan biztonsági eszközöket is, mely a Microsoft szerint alkalmassá teszi a rendszert kisvállalkozások általi felhasználásra is. A Windows XP Media Center Edition egyébként manapság minimum 320 dollárba kerül, ami magyarázatot ad az operációs rendszer borsos árára.

A Windows Vista Home Premiumban szintén megtalálhatjuk majd a fenti multimédiás és 3D alkalmazásokat, így ha a kanadai árazás mérvadó lesz az amerikai árakra nézve, akkor kijelenthetjük, hogy a párhuzamosan futó Windows XP-nél jobban megéri majd megvásárolni a Home Premiumot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.