Hirdetés
. Hirdetés

Kiszivárgott információk a 6 magos Phenom II-ről

|

Nem az AMD publikálta a részleteket, így nem is erősíti meg azokat.

Hirdetés

Ebben a hónapban, de később várható az AMD Phenom II X6 bejelentése. Eddig nem tett közzé információkat az AMD az új, asztali gépekbe szánt 6 magos lapkáról, viszont a részletek valahogy kiszivárogtak, és online ma is elérhetők a specifikációkra vonatkozó információk.

Léteznek már bemutató darabok az AMD legújabb asztali gépekbe szánt processzorából, de mindeddig nem tett közzé technikai részleteket a cég. A Phenom II X6 megjelenését a második negyedévre ígérték, mégsem ismertek egyelőre olyan adatok, mint az órajel frekvenciák vagy a gyorsítótárak mérete. "Valahogy" mégis hiba csúszott a gépezetbe, és illetéktelen kezekbe került egy 2010 márciusára datált AMD-prezentáció négy oldala. A fejlécezés szerint a csak titoktartási szerződés aláírásával megismertethető tartalom fel is került a VR-Zone weboldalra, de onnan hamar és mindenféle indoklás nélkül le is került. Persze ha valamit közzéteszünk az interneten, azt már könnyen lehet, hogy soha nem tudjuk visszahívni, így ez a dokumentum is elérhető jelenleg egy másik oldalon, a Softpedia webhelyen.

A prezentációs oldalak eredetinek tűnnek és az olvasó elé tárják azt, hogy az AMD háromféle hatmagos Phenom II X6 lapka gyártását kezdi meg áprilisban, egy negyedik modellt pedig a harmadik negyedévben indít útjára.

Az új Phenom

A 1090T, 1055T és 1035T jelű lapkák rendre 3,2 GHz, 2,8 GHz és 2,6 GHz órajel frekvenciával működnek majd, az ütemjel Turbo módban 3,6 GHz, 3,3 GHz és 3,1 GHz lesz. Mindegyik lapkán 9 MB cache lesz és 45 nm-es technológiával gyártják majd őket, teljesítmény felvételük (TDP) 105 watt, azaz nagyteljesítményű, illetve gamer kofigurációkba szánják őket. Árinformációkat nem tartalmaznak a dokumentumok.

A negyedik, 1075T jelű lapka, amely egy negyedévvel később indul útjára, szintén 9 MB gyorsítótárat tartalmaz, órajele 3 GHz, illetve 3,5 GHz Turbo módban. Kisebb, 95 wattos TDP értéke miatt sejthető, hogy ez a modell már közönséges asztali PC-kbe (mainstream) készült.

Az AMD természetesen nem erősítette meg és nem is cáfolta az információkat, mondván, hogy nem ő tette közzé azokat.

Akárhogy is, hamarosan fény derül hivatalosan a részletekre. Annyi bizonyos, hogy mind az AMD Phenom II, mind az Intel Gulftown jó alapul szolgál majd nagyobb teljesítményű, 6 magos asztali konfigurációk építésére. A többmagos architektúra erejét grafikai, CAD és stúdió (videoszerkesztő) munkaállomásokban vagy extrém erejű játékgépekben aknázhatjuk majd ki leginkább.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.