Hirdetés
. Hirdetés

Kiszivárgott titkok: a Samsung kártérítést követel az LG-től

|

A vádak szerint koreai gyártó renegát mérnökei az OLED-technológiával kapcsolatos ipari titkokat adtak el a cég legnagyobb belföldi riválisának. Az LG tagadja a vádakat.

Hirdetés

A Yonhap News Agency tudósítása szerint szerint a koreai technológiai óriás, a Samsung szeretné elérni, hogy a bíróság egymilliárd wonos (cca.: 880 ezer dolláros) kártérítés megfizetésére kötelezze az LG-t. A cég azért perelte be egyik legnagyobb piaci vetélytársát, mert az állítólag szigorúan bizalmas technológiai információkat vásárolt meg néhány mérnökétől, akik ipari kémkedéssel egészítették ki a keresetüket.

A hírügynökség értesülései szerint a Samsung egyik leányvállalata, a Samsung Mobile Display tizennyolc, az OLED-képernyők gyártásánál használt „bizalmas technológiával” és huszonegy egyéb technológiai részlettel kapcsolatos dokumentumokat csatolt az LG ellen, az illetékes szöuli bírósághoz benyújtott keresetéhez.

Néhány hónappal ezelőtt a koreai hatóságok tizenegy, a Samsung Mobile-nál dolgozó mérnököt tartóztattak le, akiket ipari titkok eltulajdonításával és kiszivárogtatásával vádolnak. A rendőrség szerint a mérnökök egy bemutatás előtt álló, 55 hüvelykes képátlójú AMOLED-televízióval kapcsolatos technológiai információkra tették rá a kezüket, amelyeket aztán eladtak az LG-nek.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a volt Samsung-alkalmazottak egy 2011 novembere és 2012 januárja közötti minőség-ellenőrzési vizsgálat során digitális fényképeket készítettek a tévé kapcsolási rajzairól; a képeket a cipőjükbe, az övükbe és az pénztárcájukba rejtett memóriakártyákon csempészték ki a gyárból. „Az LG Display a kutatóinkon keresztül rendszeresen szerzett be az OLED technológiával és más üzleti titkokkal kapcsolatos információkat” -kommentálta az esetet a Samsung egyik tisztviselője.

Az LG természetesen tagadta a vádakat. Állításuk szerint „nincs szükségük a Samsung technológiájára”, mert „teljesen más kijelzőrendszerrel dolgoznak”.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.