Hirdetés
. Hirdetés

Kiszúrja a kameralencséket a sötétben a KalózSzem

|

A technológia észleli a kamerák és mobiltelefonok lencséjét a sötétben.

Hirdetés

Hosszú ideig a moziban készült kalózfelvételek jelentették a feketepiaci és online terjedő kalózkiadványok elsődleges forrását. Néhány illegális csoportosulás szinte sportot űzött abból, hogy a bemutató időpontjától számítva milyen gyorsan tudják közzétenni a világhálón az illegális felvételt. Az utóbbi években azonban elkezdett csökkenni a kamerás felvételek aránya, nem kis részben a mozialkalmazottak figyelmességének köszönhetően, írja a HENT hírlevele. Crish Dodd, az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) vezetője szerint 2007 óta mintegy 50 százalékkal esett vissza a mozikban készülő kalózfelvételek aránya. A mozitulajdonosok éves konferenciája, a CinemaCon rendezvényén bemutatott új technológia talán még ezt az arányt is képes lesz tovább redukálni.

A TorrentFreak beszámolója szerint a PirateEye (KalózSzem) névre keresztelt technológia olyan figyelőkamerák hálózata, amely a mozitermek sötétjében észleli a kamerák, illetve más, felvétel készítésére alkalmas eszközök lencséjét. A kalózfigyelő kamerák bűnügyi bizonyítéknak megfelelő minőségű felvételt is készítenek a vetítés alatt. A PirateEye rendszert 2006 óta fejlesztik a hollywoodi stúdiók által fenntartott non-profit médiakutatási szervezet, a Motion Picture Laboratories támogatásával.

PirateEye működés közben
PirateEye működés közben

Működés közben a KalózSzem - sötétben is észreveszi a kamerák lencséjét

Bár első hallásra a fogyasztóvédők a magánszféra megsértését vélhetik felfedezni a rendszerben, a PirateEye fejlesztői szerint a kalózfigyelő rendszer semmivel sem zavaróbb, mint a térfigyelő kamerák hálózata, amelyet az utcákon már megszoktak az emberek. Emellett, ha a vetítés alatt nem történik jogsértés, a biztonsági felvételt azonnal törlik, és nem őrzik meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.