Hirdetés
. Hirdetés

Kitört a Windows 7-para!

|

A közelgő záróra miatt felgyorsult az átállás üteme a Windows 10-re.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft januárban végleg sorsára hagyja a Windows 7-et, és minél közelebb érünk a határidőhöz, annál többen váltanak át a Windows 10-re.

A NetMarketShare októberi adatai szerint a Windows 7 részaránya jelentősen csökkent, a Windows 10-é pedig ugyanezen időszak alatt számottevően erősödött, vagyis a halára ítélt operációs rendszert elhagyó felhasználók többsége a Windows 10-re fejlesztett tovább.

A szeptemberi 52,33 százalékról a Windows 10 októberben 54,32 százalékra nőtt, a Windows 7 pedig 28,61 százalékról 26,90 százalékra apadt. Bár ez tényleg komoly fogyás, így se valószínű, hogy 2020. januárjáig a Windows 7 teljesen eltűnne.

A többi operációs rendszer részaránya sokkal kisebb a két éllovasénál. A macOS 10.14-nek októberben csupán 5,16 százalék jutott, de ez is elég volt a lista harmadik helyéhez.

Tovább csökkent a Windows 8.1, amely már csak 3,50 százalékon áll, a Windows XP pedig mindössze 1,38 százalékos részarányt birtokol, ám még így is megelőzi az 1,11 százalékos Linuxot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.