Hirdetés

Kivonul az amerikai tőzsdéről a Magyar Telekom

|

A Magyar Telekom Nyrt. megszünteti a vállalat amerikai letéti jegyeinek (ADR-ek) New York-i tőzsdei (NYSE) jegyzését. Az igazgatóság jóváhagyta a döntést a mai ülésén - jelentette be a távközlési óriás szerdán délután.

Hirdetés

A tőzsdei jelenlét megszüntetésének fő okaként az MTelekom közleménye azt jelölte meg, hogy egyszerűsíteni szeretnék a pénzügyi jelentések struktúráját és csökkenteni kívánták az adminisztrációs költségeket. A közlemény ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a társaság továbbra is elkötelezett az amerikai befektetőinek kiszolgálása mellett, valamint fontos célja, hogy megfeleljen a legszigorúbb felelős társaságirányítási ajánlásoknak, illetve transzparens pénzügyi jelentéseket hozzon nyilvánosságra. A társaság úgynevezett Form 25 dokumentumot kíván benyújtani az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) úgy, hogy legkésőbb 2010 év végéig megszűnjön a New York-i tőzsdei jegyzése.

"A Magyar Telekom mai döntésével igazodik a nemzetközi kereskedési gyakorlathoz, és csökkenti tőkepiaci jelenlétének összetettségét. A nemzetközi befektetők túlnyomó többsége már jelenleg is a Budapesti Értéktőzsdén kereskedik a Magyar Telekom részvényekkel" - mondta el a döntéssel kapcsolatban Thilo Kusch, az Igazgatóság tagja, gazdasági vezérigazgató-helyettes.

Az ADR program a jegyzés megszüntetésével változni fog, úgynevezett I szintű ADR program marad érvényben, amely lehetővé teszi, hogy a befektetők a jövőben az úgynevezett over-the-counter piacon kereskedjenek az ADR értékpapírokkal. A Társaság továbbra is fenntartja jegyzését a Budapesti Értéktőzsdén, és változatlanul készít angol nyelvű fordításokat az éves jelentésekről, pénzügyi beszámolókról és befektetői közleményekről, amelyek továbbra is a társaság honlapjá  lesznek elérhetők.

A tőzsdei jegyzés megszüntetését követően, amennyiben teljesülnek a deregisztráció feltételei, a Magyar Telekom úgynevezett Form 15F dokumentumot szándékozik benyújtani az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC), hogy értékpapírjait deregisztrálja, és ezáltal megszűnjenek a vonatkozó amerikai törvények és jogszabályok által előírt jelentési kötelezettségei.

Hirdetés

A Magyar Telekom ígérete szerint tájékoztatni fogja befektetőit és a tőkepiac többi szereplőjét a további fejleményekről. A közlemény hozzáteszi: "a Magyar Telekom fenntartja a jogot, hogy bármilyen okból kifolyólag elhalassza vagy hatályba lépésük előtt visszavonja a dokumentumok benyújtását, vagy bármely más módon megváltoztassa ezzel kapcsolatos terveit".

 

Ügyfélszolgálati változás!
--
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.