Hirdetés
. Hirdetés

Kizáródik a Gmailből az egyik legnépszerűbb mobil alkalmazás

|

A Google szigorítja adatkezelési gyakorlatát, és ennek a Microsoft SwiftKey appja az egyik fő kárvallottja.

Hirdetés

Hirdetés

A Google elkezdte figyelmeztetni a felhasználókat arra, hogy a július 15-én életbe lépő új adatkezelési szabályok miatt bizonyos alkalmazások elveszíthetik a Google fiókokkal kapcsolatos hozzáféréseiket.

Az egyik ilyen app, amely nem tud többé a Gmailhez hozzáférni, a SwiftKey, amely Androidon és iOS-en is az egyik legnépszerűbb billentyűzet-alkalmazás.

A Microsoft birtokában lévő SwiftKey működéséhez jelenleg olyan engedélyek kellenek, amilyeneket a Google többé nem ad ki, és hacsak az appot nem dolgozzák át július 15-ig, nem tud majd futni a Google szolgáltatásokon.

A Google új irányelvei kimondják, hogy semmilyen szolgáltatás nem kaphat olyan információkat, amikre nincs égető szüksége, és az adatigényeket a lehető legalacsonyabb szintre kell lecsökkenteni.

A SwiftKey működéséhez ezzel szemben a Gmail-anyagok megtekintésére és kezelésére, illetve az új emailek létrehozására és elküldésére feljogosító engedélyek szükségesek.

A Microsoft egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, de valószínűleg frissíteni fogja a SwiftKeyt, hogy megfeleljen az új követelményeknek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.