Hirdetés
. Hirdetés

Klórgáz-szivárgás a Samsungnál

|

Hat munkás került kórházba miután klórgázt lélegeztek be az ulsani Samsung Fine Chemicals üzemében és annak környékén.

Hirdetés

Hirdetés

A szivárgást a dolgozók észlelték, akik azonnal hívták a rendőrséget miután megérezték a “fejfájást okozó furcsa szagot”. A gázszivárgás érintette a szomszédos üzemeket is, ahonnan négy embert szállítottak kórházba.

A Samsung azonnal kiürítette az üzemet, és hivatalos közleményt adott ki miszerint: “a nátrium-hidroxid (marószóda) gyártásához használt klórgáz szivárgott, de mindössze négy kilogramm, ami csekély mennyiség. Mivel 50 percen belül sikerült megszüntetni a szivárgást komoly kár nem keletkezett”.

Az ulsani rendőrség és tűzoltóság megkezdte a baleset körülményeinek kivizsgálását, és megállapították, hogy a Samsung gyárában nemrég végeztek a teljes karbantartással, és éppen a stabilizációs fázisban jártak. A hatóság most azt vizsgálja, mi okozta a szivárgást és mennyiben felelős a Samsung a történtekért.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.