Hirdetés
. Hirdetés

Komoly bajok vannak a Microsoft felhőszolgáltatásaival

|

Két hete egy hat órás Microsoft 365 kimaradással kezdődtek a problémák, és azóta is rendszeresek a több perces kényszerszünetek. A felhasználók tombolnak, a fejlesztő egyelőre hallgat.

Hirdetés

Második hete komoly bajok vannak a Microsoft felhőszolgáltatásaival. Akadozik az Azure, döcög a Microsoft 365 (leánykori nevén Office 365), kimaradozik az Outlook, és a felhasználók hosszú percekig, vagy akár órákig is tétlenségre vannak kárhoztatva, mert nem tudnak hozzáférni a munkájukhoz létfontosságúnak számító szolgáltatásokhoz. Előfordul olykor ilyesmi, de az ismétlődő és elhúzódó problémák, valamint a Microsoft nem épp lázas kármentése miatt akadtak ki a legtöbben.

Hirdetés

A bajok szeptember utolsó hetében kezdődtek egy kifejezetten hosszú, több, mint hatórás Office 365 kimaradással, majd október 1-én jött következett egy újabb súlyos üzemzavar, amely elsősorban az Outlookot és az Exchange-et érintette. Egyelőre senki sem tudja pontosan, mi történt, az egyetlen hír, amit a csalódott felhasználók a Microsofttól kapnak, egy száraz, képernyőre felugró üzenet, amely közli velük, hogy nem tudják elérni a Microsoft 385 szolgáltatásait.

Microsofthoz közel álló források a Microsoft felhőszolgáltatásainak komoly, belső problémájáról számolnak be, az utóbbi napokban ennek jelei váltak a felhasználók számára is látványossá. Azonban nagyobb léptékben is van gond, az Azure egyes szolgáltatásai szintén legalább ennyi ideje bukdácsolnak. Ugyan teljesen más jellegű termékekről van szó, az internetes működés összekapscolja őket, tehát gyaníthatólag a redmondi vállalat teljes felhős kiszolgáló rendszerében történhetett valami olyan gikszer, ami sok kapcsolódó szolgáltatásra egyaránt kihat.

A felhasználók érhető módon tombolnak: minden létező fórumon a Microsoftot szidják, és elvárják, hogy a súlyos kimaradások nyomán fejek hulljanak a fejlesztőnél. Az egyik különösen felháborodott felhasználó úgy fogalmazott, hogy nincs szüksége kismillió új funkcióra a levelező rendszerben. Csak egyet szeretne: hogy működjön... Mások pedig azt kifogásolják, hogy a szűkszavú "nem működöm, bocs" jellegű üzenetnél azért egy kicsit többet is érdemelnének, például egy olyan tájékoztatást, amelyből kiderül, mikortól számíthatnak újra folyamatos és hibamentes működésre egy olyan szolgáltatástól, amiért egyébként havidíjat fizetnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.