Hirdetés

Komoly előrelépés jön a Windows 10 frissítésében

|

Immár a felhasználók dönthetnek majd arról, mikor telepítik a funkciófrissítéseket és javítófoltokat.

Hirdetés

Pár órája tudjuk, hogy a May 2019 Update hivatalos nevet kapott tavaszi frissítés csak valamikor május végén jelenik meg, a pontos dátumot még nem közölte a Microsoft. Jelentős újdonság, hogy a telepítését - és minden ezután jövő javítófolt, így a biztonsági frissítések telepítését is - minden otthoni felhasználó elhalaszthatja legfeljebb 35 nappal.

"Értesítést küldünk arról, ha egy frissítés rendelkezésre és ajánlott a telepítése az adataink alapján, de nagymértékben a felhasználótól függ majd, hogy mikor kezdeményezi a telepítést" - olvashatjuk a Windows fejlesztéséért felelős Microsoft alelnök, Michael Fortin blogbejegyzésében.

A Microsoft két prioritást tart szem előtt a May 2019 Update terjesztésekor: egyrészt a frissítések feletti ellenőrzést a felhasználók kezébe adja, másrészt minimalizálni kívánja a hibákat. Mindenképpen el akarja kerülni az előző változat kudarcát: az October 2018 Update-et súlyos problémák miatt vissza kellett vonni.

Hirdetés

Ennek megfelelően a May 2019 kiadás előtti változatát az Insider programban résztvevők minden eddiginél hosszabb ideig, több mint egy hónapig (május végéig) fogják tesztelni. Ahogy közeledik a kiadás ideje, nyilvánvalóvá válik a Microsoft új stratégiája. Először azok a "türelmetlen" felhasználók fogják megkapni az új változatot, akik kattintanak a Windows Update-ben megjelenő "frissítés most" gombon, valamint azok, akik olyan operációs rendszer változatot használnak, amelynek támogatási időszaka a végéhez közekedik.

   

A May 2019 Update telepítése után egy második frissítés gombot is meg fog jeleníteni speciálisan a legfrissebb funkciófrissítéshez. Azonban ennek telepíthetőségekor a Windows meg fogja kérni a felhasználókat egy második lépés végrehajtására. Korábban a Windows 10 funkciófrissítései és javításai csendben, a háttérben telepítődtek. A jövőben a felhasználók eldönthetik majd, hogy mikor telepítik az olyan nagyszabású funkciófrissítéseket, mint amilyen a May 2019 Update. De ugyancsak dönthetnek a havi szokásos frissítések és biztonsági foltok telepítésének idejéről. Eddig ezt csupán a Windows 10 Pro változatot használók tehették meg.

Ezentúl a Windows 10 Home kiadását futtatók is elhalaszthatják a javítások telepítését legfeljebb 35 nappal. Voltaképpen egy lépésben csak 7 napos halasztást kérhetnek, de ezt ötször ismételhetik meg, így jön ki a 35 nap.    Ha valaki nem kér halasztást, a foltok ugyanúgy a háttérben fognak letöltődni, mint korábban.

Hirdetés

A Microsoft szerint egyébként a May 2019 Update átlagos telepítési ideje 22 perc, természetesen sok függ attól, hogy milyen processzort és tárolóeszközt használunk, és milyen gyors az internetkapcsolatunk.

Ügyfélszolgálati változás!
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.