Hirdetés
. Hirdetés

Koncentráció az LCD-kijelzők piacán

|

Széleskörű együttműködési megállapodást írt alá a Hitachi, a Canon és a Panasonic LCD-panelek gyártásáról. A megállapodástól azt várják, hogy felgyorsítsa az LCD-kijelzők fejlesztését.

Hirdetés

A három vállalat összefogásának célja, hogy megosszák egymással a lapos képernyők fejlesztési és gyártási költségeit. December közepén a Toshiba és a Sharp jelentett be hasonló megegyezést. A mostani megállapodás szerint a Canon és a Panasonic egyenként 24,9 százalékos részesedést vásárol a kis és közepes méretű LCD-paneleket gyártó Hitachi Displaysben. A tranzakció várhatóan 2008 március végén zárul.

A lapos képernyő piacon éles verseny zajlik, a gyártóknak folyamatosan új és hatékony technológiákat kell kifejleszteniük, hogy az árakat alacsonyan tartsák, ugyanakkor a képernyők is egyre fejlettebbek legyenek. Egy új LCD gyár létrehozása viszont elérheti az egymilliárd dollárt, ami arra kényszeríti a vállalatokat, hogy együttműködjenek a költségek csökkentésére. A megállapodástól a három cég egyaránt azt várja, hogy felgyorsítsa az LCD-kijelzők fejlesztését (a Canon esetében a digitális fényképezőgépekbe szánt panelekét). Az LCD képernyők mellett a Canon és a Hitachi OLED képernyők fejlesztésében is együttműködnek.

A Toshiba-Sharp együttműködés 2008 áprilisában kezdődik. Ennek értelmében a Toshiba képernyőket vásárol a Sharptól a 32 hüvelykes és annál nagyobb tv-készülékeibe, míg a Sharp chipeket vásárol a Toshibától a televízióiba.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.