Hirdetés
. Hirdetés

Konferencia a digitális átállás tapasztalatairól

|

A digitális átállás eredményeiről és a technológiai váltás során felszabaduló frekvenciasávok hasznosításáról is szó lesz január 29-31. között a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közös budapesti konferenciáján.

Hirdetés

A konferencia az ITU által a digitális műsorszórás területén indított „Európai Regionális Kezdeményezés” program része. A tanácskozás célja a digitális átállás területén szerzett tapasztalatok összegzése, valamint a digitális hozadék sávok felhasználási lehetőségeinek áttekintése.

Hirdetés

A háromnapos szakmai tapasztalatcserén többek között az átálláshoz szükséges szabályozási környezet kialakításáról és a digitális átállás előtt álló, illetve az átállást már sikeresen megvalósító országok stratégiáiról egyeztetnek a résztvevők. A digitális hozadék felhasználásának lehetőségeit és az érintett sáv kiosztásával összefüggő kérdéseket mind a műsorszóró, mind a szabályozó szervek szemszögéből megismerhetik a konferencia résztvevői.

A konferencia kiemelt témái a korszerű HD-műsorszórás és a digitális televíziós piacfejlődési lehetőségei. A kiváló kép- és hangminőséget biztosító HD-tartalmak továbbítása frekvenciagazdálkodási szempontból is fontos kérdés, mivel a modern televíziókészülékek elterjedésével jelentősen nőhet az igény ezekre a műsorokra, ami a műsorszóró sáv átviteli sebességének növelését teszi szükségessé.

 

A rendezvényen tizenöt ország és hét nemzetközi szervezet hírközlési szakértő munkatársai vesznek részt, többek között Svédországból, Belgiumból, Németországból, Spanyolországból, Lengyelországból és Horvátországból. A konferenciát megelőzően Dr. Karas Monika, az NMHH elnöke rövid egyeztetést folytatott a szerb, a horvát és a bosznia-hercegovinai hatóságok elnökeivel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.