Hirdetés
. Hirdetés

Könnyes búcsút vehetünk a netbookoktól

|

Az Intel talán már is nem frissíti a releváns processzorkínálatát, nincs igény az apró noteszekre.

Hirdetés

Úgy tűnik lassan hivatalosan is befellegzett a 2009/2010-es évek legnagyobb fogyasztóelektronikai slágertermékeinek, ugyanis az IHS iSuppli legfrissebb jelentése szerint 2015-re konkrétan eltűnhetnek a piacról a netbookok, helyüket a táblagépek veszik át.

Hirdetés


Az okostelefonok és komolyabb hordozható számítógépek közti űrt pár éve betöltő, relatíve olcsó netbookok fénykora 2010-ben volt, a kérdéses évben világszerte 32,14 millió darab apró noteszgépet értékesítettek a gyártók. Ugyanekkor az Apple iPad megjelenésével párhuzamosan durván csökkenni kezdtek az eladások, az IHS szerint idén már csak 3,97 millió darab találhat gazdára, a 2014-es előrejelzés 264 ezerre teszi a várható forgalmat, 2015-re pedig az elemzők szerint végleg eltűnhet a komplett kategória.


Látszólag már az Intel sem kíván már foglalkozni a netbookokkal, a legutóbbi pekingi fejlesztői fórumán a gyártó illetékesei kikerülték azon kérdés megválaszolását, hogy a 2011 decemberében bejelentett, netbookokba szánt Cedar Trail központi egységek (Atom N2600 / N2800) kapnak-e utódot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.