Hirdetés
. Hirdetés

Közeleg a 4G mobilkorszak

|

A Sprint Nextel várhatóan idén augusztusban hozza meg döntését a negyedik generációs (4G) mobil kommunikációs technológiáról, míg a rendszer kiépítése 2008-ban kezdődhet meg.

Hirdetés

A CTIA Wireless kereskedelmi kiállításon a cég egyik vezetője, Len Lauer mesélt a tervekről. A Sprint Nextel birtokolja a 2,5 GHz-es rádiósáv licenszjogait, ami az Egyesült Államok lakosságának 85%-át érinti. Emellett a WiMax és Flash-OFDM technológiákat is kellően feltérképezték már, hogy nagyobb sebességű 3G hálózaton keresztül biztosíthassanak adatszolgáltatást.

Várhatóan idén nyáron választanak majd egy technológiát, amit tovább szeretnének fejleszteni. "Az iparágnak szüksége van a folyamatos fejlődésre, még akkor is, ha a 3G még csak most van kiépítés alatt. A videófolyamok és az egyéb adatszolgáltatások mind kezdenek kifogyni a sávszélességből." - mondta Lauer.

Más vezetők azonban még korainak ítélik a 4G piacra lépését. Az angliai székhelyű Orange csoport elnök-vezérigazgatója, Sanjiv Ahuja szerint a felhasználók egyelőre bőven megelégszenek a 3G nyújtotta lehetőségekkel. Hozzátette azonban, hogy olyan nagy vállalatok, mint a Microsoft és a Google egyre inkább érdeklődik a mobilkommunikáció iránt - ehhez pedig akár saját hálózat kiépítése is szükségessé válhat. Ez pedig a többi szolgáltató számára is többletköltségekkel járna, úgyhogy egyelőre pihentetni kellene a dolgot, és megvárni a 3G jövőjének alakulását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.