Hirdetés
. Hirdetés

Közösség, kommunikáció, kapcsolat

|

Az IBM Magyarország és a CNW Zrt. ismét közös konferenciát szervez, ahol az érdeklődők hazai és külföldi szakemberek előadásaiból első kézből szerezhetnek információt a legfrissebb vállalati közösségi és mobil trendekről, portál technológiákról, valamint hazai megoldások bevezetési tapasztalatairól. Ennek kapcsán Mészáros Tamással a CNW Zrt. értékesítési igazgatójával beszélgettünk.X

Hirdetés

A vállalati közösségi alkalmazások, csoportmunka megoldások, interaktív portálok értéknövelő eredményeit ma már egyre több szervezet ismeri fel, csakúgy, mint az informális – vállalaton belüli és kívüli – közösségek erejét. Májusi rendezvényünkön a fenti lehetőségek kiaknázására mutatunk IBM-es és a CNW által fejlesztett szoftver megoldásokat.

 

Az IBM egyik legismertebb szoftvere a 20. évét betöltő Lotus Notes/Domino páros, a világ egyik vezető csoportmunka és levelezési megoldása, amely már a kezdeti időktől kiváló fejlesztési platformot is jelentett, például a CNW egyik legnépszerűbb dokumentummenedzsment megoldása is Lotus alapokra épül. Az évtizedek alatt azonban hatalmas változáson esett át a Notes. Napjainkra, az IBM Notes 9 Social Edition néven futó új verzióval olyan szoftvert fejlesztett az IBM, amely 360º-ban lefedi a felhasználók kommunikációs, csoportmunka és közösségi igényeit. A szokásos levelezés-naptár-teendőkezelés hármasán túl a megoldás social business szolgáltatásokban is erős, beépítve tartalmazza a jelenlét-érzékelés, csevegés, fájlmegosztás funkciókat és természetesen a mobil integráció is megoldott. A szoftverhez tartozó Traveler segítségével a Notes teljes funkcionalitása, valamint a kliensben futó egyedi fejlesztésű alkalmazások is elérhetők gyakorlatilag bármilyen mobiltelefonról, tabletről, természtesen az eddig megszokottakhoz híven platform-függetlenül. A felhasználók további kényelmét szolgálja a letisztult design, a korszerű, jól használható felületek, valamint a böngészőből történő futtatás lehetősége.

Az IBM Connections Files és Profiles modulja – mely a Notes kliens részét képezi - átfogó megoldást nyújt a belső kommunikáció hatékonyságának növelésére, a vállalaton belüli szakértelem felderítésére és kompetencia alapú munkacsoportok kialakítására. Segítségével a közösségi alkalmazásokból jól ismert felhasználói profilok hozhatók létre, így könnyen megtalálhatjuk a szervezeten belül egy adott feladatra a legmegfelelőbb embereket, majd a Files használatával - helytől és időtől függetlenül – elláthatjuk őket minden szükséges információval. Végül pedig a munkájuk kapcsán keletkező tudástöbbletet hatékonyan oszthatjuk meg a szervezet többi dolgozójával.

A közösségi munkavégzés bevezetésével egy vállalat képessé válik arra, hogy a fizikailag különböző helyen lévő irodáit, telepeit összevonja, egységesítse üzleti folyamatait, felgyorsítsa a döntéshozatalt és a szervezeti egységek közötti együttműködést.

Hirdetés

Nagyvállalatoknál alapkövetelmény, hogy számos csatornán keresztül kell tudni kommunikálni az ügyfelekkel, belső kollégákkal, partnerekkel, felügyeleti szervekkel, beszállítókkal stb. Ezért korunk portál és intranet megoldásaival szemben is egyre több és összetettebb elvárások fogalmazódnak meg. A nagymennyiségű információ azonnali feldolgozása, elérhetősége mellett a felhasználók elvárják a korszerű felhasználói felületeket és a lehető legegyszerűbb használatot. A mobil eszközök támogatása, azaz, hogy minden üzletileg fontos alkalmazás, funkció és információ mobilon keresztül is elérhető legyen, szintén kiemelt fontosságú. Az IBM WebSphere portált a fenti igények maximális figyelembevételével fejlesztette ki az IBM. A Websphere Portál 8 által biztosított, úgynevezett „responsive design” segítségével a felhasználói felület, fejlesztői beavatkozás nélkül alkalmazkodik a használt eszközhöz, vagyis a tartalom és a menüstruktúra úgy jelenik meg, hogy a különböző méretű és felbontású kijelzőkön egyaránt jól használható legyen a portálunk. A portálhoz kapcsolt platformfüggetlen mobil fejlesztő környezet segítségével pedig lehetőség nyílik - függetlenül a mobil operációs rendszertől - hibrid alkalmazások gyors fejlesztésére, menedzselésére, új funkciók egyszerű bevezetésére.

A Danubius Hotel Héliában május 23-án megrendezésre kerülő konferenciáról további információ a CNW Zrt. honlapján található:

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.